RUDEŠ – INTER 0:2

Datum objave: 07.08.2017

Nogometaši Intera u 4. kolu Hrvatski Telekom Prve lige pobijedili su na gostovanju Rudeš 2:0. Utakmica je odigrana u Zagrebu, u Kranjčevićevoj ulici, a strijelci za pobjedu bili su Puljić i V. Blažević.

Igralo se po teškim vremenskim uvjetima, vrućina je bila nesnosna, ali naša momčad pronašla je pobjedničku stazu. Trener Samir Toplak za ovu je prigodu promijenio sustav igre, pa smo gledali Inter u formaciji 4-4-2, Bencun i Puljić bili su u vrhu napada.

U 25. minuti lijepo je pucao Kamenar, ali nije bilo potrebe za Santinijevom reakcijom. U smiraju prvog poluvremena Inter je poveo. U tijeku je bila 36. minuta, Haramustek je prošao lijevom stranom i dobro ubacio, lopta je prevarila obranu Rudeša, pa je na nju natrčao Puljić i lakoćom zatresao mrežu.

Na poluvremenu je u svlačionici zbog problema s ozljedom ostao zapaženi Dalić, ušao je Čirjak i zauzeo poziciju lijevog bočnog, dok je na desni bok, na Dalićevo mjesto, preselio Haramustek. Rudeš je pokušavao izjednačiti, izdvojit ćemo dva Lulićeva udarca, dok su u našem sastavu pokušavali Puljić i Čirjak.

Sve je odlučeno u 88. minuti, nakon odlične Interove akcije. Rak je odigrao za Vukmanića, on povukao po desnoj strani i ubacio, a V. Blažević postigao pogodak za vrijednih 2:0. Do kraja još jedan ubačaj Vukmanića, ali i neprecizan Ottochianov udarac.

 

Trener Toplak nakon pobjede je kazao:

-Ovo nam je bila jako bitna utakmica. Bilo je teško, kako zbog vremenskih uvjeta, tako i zbog prethodnog poraza od Slavena Belupa. Mi nismo bili izraziti favoriti, ali osjetio se pritisak u očekivanjima od ovog nastupa. Važno je da je štimala obrana, a kada smo na suparnikovojm dijelu terena došli do pasa, stigle su prilike i golovi. Iskazali smo karakter, volju i želju, te na kraju uvjerljivo pobijedili.

 

RUDEŠ: Picak, Borevković, Mesarić, Glauder, Franić (od 46. Turčin), Vuco, Ivančić, Pavić (od 75. Entrena)  Havojić, Lulić, Kamenar (od 63. Rodrigo).

 

INTER: Santini, Dalić (od 46. Čirjak), Filipović, Prenga, Haramustek, Rak, Mazalović, Šarić, V. Blažević (od 89. Ottochian), Puljić, Bencun (od 75. Vukmanić).

 

Sudac: Vidulin (Kanfanar). (I. Pezelj)