rijeka211018

NA RUJEVICU U NADIGRAVANJE

Datum objave: 12.04.2019

Ugodni su dani u nogometnom Zaprešiću. Inter je pobjedom (3:2) nad Lokomotivom napravio velik posao i sada se prvoligaška tablica može gledati s mnogo zadovoljstva. Naša momčad je na sedmom mjestu, prikupila je 27 bodova, jedan više od Slavena Belupa, ali i velikih devet bodova plusa u odnosu na devetoplasiranu Istru 1961. Kako je osnovni cilj izbjeći deveto mjesto, jasno je koliko je komforno biti u aktualnoj poziciji. Jasno, uz nužnu ogradu kako ništa još nije gotovo, pa nema govora o bilo kakvom opuštanju u momčadi Samira Toplaka.

Upravo smo šefa struke zamolili za nekoliko odgovora. Prvo je Toplak oslikao trenutačno stanje u momčadi:

-Lijepo je ozračje, dobro se to vidi na igračima. Napravili smo značajan posao, došli do pobjede nad Lokomotivom, pobjede koju možda ni sami nismo očekivali. No, okrenuli smo utakmicu nakon što smo dvaput gubili, učinili pravu stvar i sada je mnogo lakše.

Pred Interom je gostovanje u Rijeci. Na Rujevici se igra u subotu 13. travnja s početkom u 19 sati. Zbog žutih kartona Toplak ne može računati na kapetana Muhara i vratara Matkovića. Riječki nastup bit će i uvertira za polufinale Kupa, u kojemu će Inter, 24. travnja, ugostiti Riječane.

-Da, uvertira je to za Kup i bit će vrlo bitno u psihološkom smislu da ove subote budemo dobri. Istina, u Zaprešiću će to biti drukčija utakmica, ali želim da moja momčad već na Rujevici bude hrabra. Ne idemo se tamo braniti, već nadigravati. Situacija je takva da možemo razmišljati o pokušaju iznenađenja.

U zaključku je Toplak podcrtao:

-Igrat ćemo bez tereta, bacili smo ga s leđa. Naravno, može se dogoditi i poraz, kao nedavno protiv Dinama, ali tada smo bili dobri. Želimo takvi biti i na Rujevici, kamo  idemo hrabro, svjesni da možemo nešto učiniti. (I.Pezelj)