rijeka_010919

U utorak provjera s Rijekom

Datum objave: 17.05.2020

Nogometaši Intera tri su tjedna u trenažnom procesu nakon stanke zbog koronavirusa. Novi trener Tomislav Ivković i njegova momčad tako su stigli na pola puta do nastavka Hrvatski Telekom Prve lige, koji bi za našu momčad trebao uslijediti 5. lipnja gostovanjem kod Hajduka. Ove subote momčad je odigrala internu trening-utakmicu, u kojoj su Narančasti svladali Žute 2:1. Strijelci za pobjednika bili su Conev i Andrić (11 m), dok je poraz Žutih ublažio Bilobrk.

No, već u utorak 19. svibnja Inter će odigrati pravu utakmicu, ujedno i prvu pripremnu. Domaćin našem sastavu bit će Rijeka, a taj ogled započet će u 18.30 sati. U planu su još dva pripremna ogleda, 23. svibnja u Koprivnici sa Slavenom Belupom, te 29. svibnja u Zagrebu s Dinanom.

Trener Ivković u kraćem razgovoru najprije je kazao:

-Završili smo treći tjedan priprema i moram pohvaliti sve igrače koji su od prvog dana tu. Fenomenalno rade, a i na trening-utakmici vidjelo se kako svi žele i hoće se nametnuti. Sada je pred nama zadatak igrače koji su se kasnije priklljučili kroz specifične treninge približiti onima prvima. Imamo još tri tjedna i vjerujem kako ćemo u dobrom i korektnom stanju dočekati nastavak prvenstva.
Interov cilj je jasan - ostanak u ligi...

-Da, to se podrazumijeva, ali da bismo ostali, moramo igrati nogomet i kroz dobru igru dolaziti do bodova. Onaj tko ne igra, može jednom na sreću pobijediti, ali ne to i ponavljati. Žao mi je što s nama nije i Serderov, jer je igrač koji radi razliku i čini prevagu. Bilo bi vrlo važno ukoliko bude mogao odigrati barem posljednjih pet-šest kola. Ipak, ako i ne dođe, vjerujem kako ćemo i s ovim igračima ostvariti cilj. Od ranije znam kako Inter ima kvalitetu i ne zaslužuje aktualno mjesto na tablici.

U pripremnim utakmicama rezultat neće biti u prvom planu.

-Bitno mi je da igramo i spremamo se. Bit će naporno, no utakmice su najbolja priprema. U Rijeci će igrati dvije postave, svaka po poluvrijeme. Možemo primiti i pet golova, ali u utakmicama se najbolje uči i uigrava - zaključio je Ivković. (I. Pezelj)