rijeka_010919

PSIHOLOŠKA VAŽNOST RIJEČKOG BODA

Datum objave: 03.09.2019

Inter se iz Rijeke vratio s bodom, na Rujevici je remizirao 1:1. Već u prvoj minuti Mamut je izborio jedanaesterac, potom ga i realizirao. Domaćin je kasnije uspio izjednačiti, ali ne i preokrenuti rezultat, pa je naša momčad popravila bodovni konto. Istina, on je i dalje prilično skroman, u sedam kola osvojena su tri boda, što Inter drži na pretposljednjem mjestu, s istim kapitalom kao i posljednjeplasirani Varaždin. Tako stoje stvari u tjednu kada nema ligaškog nastupa, kada nastupa reprezentacija. Trener Samir Toplak nakon Rijeke kaže:

-I u prethodnim utakmicama smo imali dobar pristup, ali ovo u Rijeci bio je pravi fanatizam. Igrači su odlično reagirali, odigrali fajtersku utakmicu, pa nije čudo da te u takvoj situaciji malo i sreća pomazi. Osvojili smo bod i to je dobro, on nam je vrlo psihološki značajan, ali jasno mi je da će za ostanak u ligi morati početi stizati i pobjede.

Ipak, nešto Toplaka nakon Rujevice posebno smeta...

-Izgleda da se za nas male ne smije dosuditi jedanaesterac. Koji je sigurno bio i kakve sad ima veze što se dogodio već u prvoj minuti? Gledali smo kasnije snimku i mogu kazati kako smo na Rujevici zakinuti – mi. Domaći su tražili penal nakon starta Mlinara, ali postojao je i još jedan za nas, na Mamutu, u trenutku kada smo vodili!

Inter će stanku iskoristiti za dvije pripremne utakmice. U petak 6. rujna slijedi gostovanje kod austrijskog Hartberga, a u utorak 10. rujna u Zaprešić stiže niželigaš Orač iz Petrijanca. Sve će to biti tek uvod u vrlo bitnu subotu 14. rujna, kada će Inter u 8. kolu Hrvatski Telekom Prve lige biti domaćin Slavenu Belupu. Koprivničani imaju četiri boda više od naše momčadi i pobjedom bi Inter uhvatio priključak. Sve osim pobjede značilo bi ostajanje u nezavidnoj situaciji pri samom dnu. Toplak je naglasio:

-Svjesni smo istine da ćemo protiv Slavena zaigrati pod velikim pritiskom. Ali, neće ga biti pošteđeni ni naši gosti, koji su prije nekoliko dana primili šest golova od Lokomotive. Pobjedom bismo Koprivničanima došli na samo bod zaostatka i uložit ćemo maksimum da osvojimo pun plijen. (I. Pezelj)