pripreme_210619

REMI S ALUMINIJEM

Datum objave: 22.06.2019

Nogometaši Intera odradili su prvu pripremnu utakmicu uoči nove sezone. U Zaprešiću je gostovao slovenski Aluminij, a ogled je okončan remijem 2:2. Trener Samir Toplak već se prvog tjedna rada suočio s nizom zdravstvenih tegoba svojih igrača, zbog čega protiv Aluminija nije mogao računati na Coneva, Serderova, Savića, Vegu. Stoga je jasno da ni prva utakmica nije mogla proteći na način koji bi sasvim odgovarao našem stručnom stožeru.

Prva tri pogotka postignuta s udarcima s bijele točke, nakon što je sudac Bionda na taj način sankcionirao igranja rukom obrambenih igrača. Za Inter je prvi kazneni udarac realizirao Mazalović u 9. minuti, gosti su istom mjerom uzvratili u 19. pogotkom Horvata. U tijeku je bila 41. minuta kada je Mamut zabio za novo vodstvo Intera, pa se na odmor otišlo s rezultatom 2:1. Ipak, u 51. minuti Leko je zatresao Interovu mrežu i postavio konačnih 2:2. Valja reći da je Inter u nastavku igrao uglavnom s kombinacijom juniora i igrača na probi, pa ne čudi što nije bilo dovoljno tečnosti i uigranosti u njegovim akcijama.

 

Trener Toplak nakon utakmice je kazao:

-Zadovoljan sam ponajprije zato što se nitko nije ozlijedio. Utakmica je ispunila svrhu i njome smo zaključili prvi tjedan rada. Čak je i rezultat dobar, s obzirom na kadar kojim raspolažemo i sve probleme koji su nas snašli. Ogromne su zdravstvene teškoće u momčadi, ali od ponedjeljka moramo početi sa slaganjem sastava i krenuti u akciju dovođenja igrača.

 

Interov sastav: Frelih, Galić, Tatomirović, Nekić, Čeliković, Postonjski, Mazalović, Mlinar, Ljubić, Muslimović, Mamut. Još su igrali: Matković, Bosec, Šinko, Soldo, Filipović, Špoljarić, Jurić, Mi. Benčić, Šimić, Bilobrk, Ma. Benčić.

 

Inter sljedeću utakmicu igra u srijedu 26. lipnja u Zaprešiću, suparnik je momčad Nogometnog sindikata, početak u 18 sati. (I. Pezelj)