Inter Zaprešić

Puljić: Opravdat ću trenerovo povjerenje

Datum objave: 05.08.2016

On je igrač kojeg je trener Samir Toplak silno želio opet vidjeti u Interovoj momčadi. Jakov Puljić proljeće je proveo u žutom dresu, no kad je istekla posudba iz Lokomotive, vratio se u klub s Kajzerice. Tamo se, međutim, nije dugo zadržao i u srpnju je opet došao u Zaprešić, ovaj put u potpunosti kao Interov igrač.

Prošlog vikenda u Vinkovcima vidjelo se zašto je 23-godišnji Puljić Toplaku tako važan. U remiju (3:3) zabio je efektan pogodak, a pri vodstvu Intera 3:2 samo su ga milimetri dijelili od novog pogotka, izvrsnim udarcem pogodio je vratnicu.

Minulog utorka nije igrao u Varaždinu. Zašto?

-Nakon utakmice u Vinkovcima osjetio sam aduktor, neigranje u Varaždinu bila je predostrožnost. Bit će sve u redu do utakmice s Rijekom, započeo je Puljić.

Prvu službenu utakmicu po povratku u Inter, Jakov je odigrao u svojim Vinkovcima. Koliko je zadovoljan učinjenim?

-U prvom poluvremenu nisam odigrao kako treba, no drugo je bilo zadovoljavajuće. Postigao sam pogodak, a uz malo sreće mogao sam i drugi. Da smo poveli s dva razlike, mirno bismo okončali posao i osvojili sva tri boda. Trebali smo ih uzeti, iako je vjerojatno remi najrealniji ishod.

Nakon tri kola Inter ima jedan bod. Premalo, naročito ako se zna da slijede utakmice s Rijekom i Dinamom.

-Slažem se, ali tek je početak sezone. Kroz treninge ćemo rasti i napredovati, uigrati se. Vratit će nam se u momčad i neki igrači. Bit će sve dobro, igrat ćemo bolje, osvajati bodove.

Koja je razlika u odnosu na proljetni Inter?

-Osnovno je to što nema Nestorovskog, on je bio okosnica momčadi. Ali, imamo i sad dovoljno igrača koji mogu biti na tragu uspjeha. Od vratara Čovića, preko stopera Komorskog i Filipovića, Mazalovića koji drži sredinu, naprijed su Kolar, Blažević... Ekipa je zaista jako dobra i nećemo imati problema oko ostanka.

Trener Toplak od Jakova očekuje da bude vođa momčadi.

-To mi je jako drago, vrlo cijenim trenera i ovaj klub.Zato sam i došao, uvjeren sam da ću opravdati povjerenje, zaključio je Puljić. (I. Pezelj)


Tekst godišnje karte 19-07-16.pdf