Inter Zaprešić

PROTIV HALADASA ZA TREĆE MJESTO

Datum objave: 29.01.2017

U trećem kolu Arena Cupa, što se održava u Medulinu,  Inter je igrao protiv austrijskog St. Poltena i pretrpio poraz 0:1. Na taj način naša je momčad zauzela drugo mjesto u skupini i u utorak 31. siječnja igrat će protiv mađarskog Haladasa za treće mjesto na turniru.

Trener Samir Toplak ove je subote na teren poslao većinom igrače koji nisu dio udarne jedanaestorice. Bila je to prilika dečkima iz drugog plana da se nametnu i ostave dobar dojam na stručni stožer.

Inter je u utakmici s austrijskom momčadi imao nekoliko prilika. Svakako vrijedi izdvojiti dva dobra slobodna udarca Zulima, zatim pokušaje Boseca, Blaževića. Jedini pogodak postignut je 21. minuti, kada je Luckossen realizirao jedanaesterac za St. Polten. Austrijanci su na isteku utakmice imali još jedan udarac s bijele točke, ali nisu ga iskoristili.

Trener Toplak nakon utakmice je kazao:

-Zadovoljan sam ovim nastupom. Suparnik je bio kompletan, dok smo mi dali priliku nizu mladih igrača koji su radom skrenuli pozornost stožera. U prvom poluvremenu smo bili bolji, u drugom se igra razvodnila, ali ukupno je to bilo dobro. Rezultat mi u ovoj fazi priprema nije primaran, a u utorak namjeravam na travnjak poslati prvi sastav.

Dosta igrača ima problema s ozljedama, a očekuje se da se u predstojeća dva dana oporave Mamut, Filipović i Brlečić.

Interov sastav: Čović, Glasnović, Kunštić, Komorski, Mikulić, Zulim, Fumić, Bosec, Polizzi, Šiljić, Mujagić. Još su igrali: Mrmić, Postonjski, Blažević, Mesfin, Puljić. (I. Pezelj)