rijeka211018

POLUFINALE PRILIKA GENERACIJE!

Datum objave: 23.04.2019

Pred nogometašima Intera jedna je od važnijih utakmica u klupskoj povijesti. Naša momčad ove će srijede, s početkom u 18 sati, u ogledu polufinala Kupa Hrvatske biti domaćin Rijeci. Igra se samo jedna utakmica i u Zaprešiću će pasti odluka o finalistu.

Inter je posebno vezan za ovo natjecanje, jer je 1992. godine osvojio njegovo premijerno izdanje, tada pod imenom Inker. Godinu potom zaprešićka momčad igrala je u polufinalu, a na novi takav uspjeh čekalo se, eto, dugih 26 godina. No, dočekalo se i pred momčadi Samira Toplaka velik je izazov, prilika generacije.

Toplak nam je uoči dolaska Riječana najprije kazao:

-Iskreno se nadam da će igrači koji nisu osjetili ovakvu utakmicu shvatiti o kakvoj se prilici radi. To je prilika generacije, ali i svakog pojedinca. Kada dođeš na utakmicu od borbe za trofej, to je nešto zaista veliko. Stoga vjerujem da će svi dečki prepoznati snagu trenutka i baciti se na glavu u potrazi za plasmanom u finale. Radimo na psihološkoj pripremi i želimo maksimalan angažman, u tom će slučaju sve biti moguće.

Nedavno je Inter u Rijeci primio sedam pogodaka, ali nije to podatak koji opterećuje našeg trenera:

-Bacili smo taj poraz iz podsvijesti, svjesni da to nije bio realan rezultat. Dogodilo se mnogo toga što je usmjerilo ishod na Rujevici. Mi, međutim, crpimo snagu iz subotnje utakmice s Goricom (2:2), koju smo limitirali i nije nam postigla gol iz igre, već oba s bijele točke. Istodobno, smatram kako je Rijeka uzdrmana visokim porazom (0:4) u Splitu. Pokušat ćemo i to iskoristiti.

U polufinalnoj utakmici s Riječanima, ako nakon 90 minuta bude remi, igraju se produžeci, moguće je da odluče i jedanaesterci. Toplak zaključuje:

-Spremamo se na sve i važan je jedino prolaz u finale. Nebitno na koji način. Ako trebamo 120 minuta kopati, kopat ćemo. Ukoliko ipak Rijeka bude bolja, čestitat ćemo, ali ovo je utakmica nakon koje si ne smijemo ništa moći predbaciti. (I: Pezelj)