Inter Zaprešić

Predsjednik Pavetić o novom terenu i prvoligaškom učinku

Datum objave: 08.11.2016

Osim zapaženih rezultaskih ostvarenja, koja su pozcionirala Inter u gornji dom hrvatskog prvoligaškog nogometa, ove godine napravljen je još jedan vrlo značajan korak u funkcioniranju našeg kluba. Ova jesen obilježena je i dovršetkom izgradnje pomoćnog terena s umjetnom travom. Prije nekoliko dana na tom su terenu odigrane i prve službene utakmice, pioniri i kadeti na novoj su podlozi ugostili Split.

Razgovaramo s Vladimirom Pavetićem, predsjednikom kluba, koji je na početku kazao:

-Ideja o izgradnji tog terena stara je više od 20 godina. Prijašnji teren dugo je bio u katastrofalnom stanju, nemoguće ga je bilo održavati, a ni njegove dimenzije nisu bile odgovarajuće. Danas, kada imamo novi teren, mogu reći da mi je žao samo zbog toga što on nije napravljen za života našeg dugogodišnjeg predsjednika Ivana Laljka - Ivića. Upravo je on najviše ukazivao na potrebu takvog terena, kojeg smo ipak uspjeli izgraditi.

Pavetić zatim pojašnjava:

-Sredinom 2015. godine Gradsko vijeće Zaprešića odlučilo je izgraditi teren i taj projekt uvrstiti u proračun. Ove godine sve je provedeno u djelo, a uprava kluba i ovim se putem želi zahvaliti gradskoj upravi na čelu s gradonačelnikom Željkom Turkom, te Vijeću i njegovom predsjedniku Dragi Bagi. Oni su prepoznali potrebu za ovom investicijom i uspješno je realizirali.

Troškovi izgradnje iznosili su oko pet i pol milijuna kuna, a treba naglasiti i kako je NK Inter uložio značajna sredstva u povećanje broja svlačionica kojih sada ima pet. Cijela priča bit će zaokružena kada se u funkciju stavi i planirano parkiralište.

Predsjednik o terenu priča s velikim zadovoljstvom:

-Teren je fenomenalan i sada imamo obrise pravog nogometnog centra. Počelo je i s odigravanjem prvih utakmica, a koristit će ga sve dobne skupine naše omladinske škole. Naravno, po potrebi i prva momčad. Sve ovo jasna je poruka kako klub puno polaže na rad omladinske škole. Očekujemo kako ćemo pridobiti puno više djece, uslijed čega će biti moguća još kvalitetnija selekcija.

Inter je, nema dvojbe, mnogo dobio s novim terenom. On će biti u temelju ambicioznih planova klupskog funkcioniranja. Koje je i sada na visokoj razini. Zrcali se to i kroz kvalitetne rezultate prve momčadi koja je petoplasirana na tablici Prve HNL.

-Iznimno sam zadovoljan našim plasmanom. Ljetos smo imali dosta promjena u igračkom kadru, ali opet smo došli do dobrog rezultata. Tomu sigurno pridonosi i stabilna situacija u klubu, redovite plaće i odgovarajući uvjeti rada. Naravno, valja istaknuti i odličan rad stručnog stožera, opet je stvorena kvalitetna momčad. Nakon ove stanke očekuje nas vrlo bitna utakmica sa Splitom, u prilici smo već u jesenskom dijelu sezone približiti se cilju. Kazali smo da je to ostanak u prvoligaškom društvu, ali realno je razmišljati i o ponavljanju petog mjesta koje smo osvojili u prošloj sezoni, zaključio je predsjednik Pavetić.  (I. Pezelj)