Danas potpisao Marko Vukčević

Datum objave: 11.01.2018

Marko Vukčević najnovije je Interovo pojačanje. Crnogorski nogometaš rođen je 1993. godine u Podgorici, a već je i dosadašnji dio njegove karijere vrlo zanimljiv. U Zaprešić je stigao iz Budućnosti, koja mu je i matični klub, ali imao je još klupskih angažmana. Marko priča:

-Da, počeo sam u Budućnosti, s njom osvojio naslov prvaka i Kup, a potom 2013. prešao u ljubljansku Olimpiju. Tamo sam proveo dvije godine, pa otišao na posudbu u novosadsku Vojvodinu. Zatim sam se vratio u Olimpiju, a prošlu jesen odradio opet u Budućnosti. Igrao sam dosta, ali ne koliko sam želio, nije to bilo to. I evo me sada u Zaprešiću.

Vukčević ima zapažen staž u mladim crnogorskim selekcijama, a 2015. upisao je i zasad jedini nastup za A reprezentaciju. U selekciji 'do 19' nosio je kapetansku vrpcu...

-Drago mi je što sam došao u Hrvatsku koja je u nogometnom smislu dosta ispred Crne Gore. Dobio sam informacije o novoj sredini, znam da je Inter klub u kojem vlada obiteljska atmosfera, Zaprešić miran i ugodan grad. Naravno, i prije sam dosta znao o hrvatskom nogometu, reprezentaciji, Dinamu, Hajduku... Čuo sam i da je hrvatska liga dosta 'tvrda'...

U toj ligi Inter je na petom mjestu.

-Lijepo je to. Koliko vidim, ekipa je dobra i nema razloga da to peto mjesto ne zadržimo.

Marku je primarna pozicija na desnom krilu.

-Tu sam najjači, iako mogu pokriti i pozicije na desnom beku, odnosno lijevom krilu.

Od Interovih nogometaša ranije je čuo za Regana i Andrića, koji su nastupali u srpskoj ligi, ali brzo će upoznati i ostale suigrače.

-Želim što bolje igrati u Interu, a jednog dana cilj mi je zaigrati u nekoj još jačoj ligi.

No, tek je došao, ima vremena za nove transfere.

-Jedva čekam prvo proljetno kolo. Znam da igramo protiv Slavena Belupa. Čuo sam za taj klub, potrudit će se što bolje upoznati prvog suparnika. Pa da u nastavak prvenstva krenemo kako treba, zaključio je Vukčević. (I. Pezelj)

Inter Zaprešić

VUKČEVIĆ: ZASLUŽUJEMO PETO MJESTO

Datum objave: 18.04.2018

Marko Vukčević u Interu je nešto više od tri mjeseca. Odigrao je svih devet ligaških utakmica, postigao je pogodak u Osijeku, ali i u većini nastupa iskazao kvalitetu. Naravno, bilo je i slabijih izvedbi, ali nedojbeno je kako Marko posjeduje zamjetnu igračku klasu. Na početku razgovora Vukčević kaže:

-Brzo su prošla tri mjeseca. Obilježio ih je naporan i kvalitetan rad, a zadovoljan sam i zbog činjenice da sam standardan, odigrao sam sve utakmice od dolaska. Većinom smo dobro djelovali kao momčad, no sada imamo dva uzastopna poraza. Sve, međutim, stignemo popraviti, upravo počinje najbitnije razdoblje.

O klubu Marko govori u superlativima:

-U Zaprešiću smo kao familija, poštujemo se, svatko je spreman sve dati za svakoga. Momci su perfektni i kao ljudi i kao igrači. Sada moramo kvalitetno završiti sezonu i osvojiti peto mjesto.

Potom je dodao:

-Vratio bih se na utakmicu s Hajdukom, taj rezultat (0:3) prilično je nepravedan. Sat vremena dobro smo se nosili i Splićani nam nisu mogli ništa. Tada nam nije dosuđen prekršaj, nakon čega je Hajduk poveo. Utakmica je krenula drugim tokom i primili smo još dva gola. No, da Hajduk nije poveo na opisan način, imali bismo realnu priliku izboriti znatno bolji rezultat.

I s Vukčevićem smo dotaknuli problem neefikasnosti. Četiri utakmice donijele su samo jedan pogodak, bez Komnena Andrića (priključio se treninzima) teško se tresu mreže suparnika.

-Imamo mlade i kvalitetne igrače, ali sigurno je da nam Andrić i njegov stil nedostaju. Naviknuli smo se na njega, zato je bilo potrebno pronaći drugi tip igre.

Inter u četvrtak 19. travnja (18 sati) gostuje u Koprivnici. Nakon toga slijede utakmice s Rudešom i Istrom...

-Ta tri ogleda su nam vrlo važna. Očekujem kako ćemo ih kvalitetno odraditi i učvrstiti peto mjesto. To bi bio velik uspjeh, smatram kako ga i zaslužujemo. Slaven Belupo ima kvalitetu, no mi smo bolji. Koprivničani su u negativnoj seriji, bit će teško, ali realno je da nećemo biti poraženi, zaključio je Vukčević. (I. Pezelj)