Inter Zaprešić

S POSTONJSKIM STIGAO PREPOROD

Datum objave: 16.11.2017

Igor Postonjski prošle je zime došao iz Gorice u Inter. Tijekom proljeća naznačio je zanimljiv potencijal, no početkom ove sezone nije baš najbolje krenuo. Štoviše, u prvih osam kola odigrao je samo dvije utakmice. No, od sredine rujna i zaprešićke utakmice s Dinamom Postonjski je standardan. Njegov povratak u udarnih 11 poklopio se s rezultatskim preporodom naše momčadi. Igorov doprinos seriji uspjeha vrlo je značajan.

-Da, početkom sezone nisam bio u prvom planu, no dogodili su se odlasci nekih igrača, kartoni, dobio sam priliku i to iskoristio, kaže Postonjski. –Sada je dobro, a najvažnije je da momčad pobjeđuje i skuplja bodove.

Trener Samir Toplak sve češće na teren šalje sastav u kojem bazni dio vezne linije čine Šarić, Mazalović i – Postonjski?

-Ispostavilo se da nam je u toj formaciji lakše, više je pas-igre, kombinatorike, jednostavnije dolazimo do pogodaka, a dobro se, zajedno s obrambenom linijom, branimo. Sve skupa – fino izgleda.

Rezultati su odlični, Inter je na petom mjestu.

-Priželjkivali smo takvu seriju rezultata. Igrali smo uglavnom s momčadima s kojima smo podjednaki, koje nisu bolje od nas. Štoviše, utakmice su pokazale da protiv njih možemo nizati bodove. Uspješno smo riješili taj dio prvenstva, a sada želimo do uspjeha i protiv ovih velikih.

Prva je na redu Rijeka, Inter gostuje na Rujevici u subotu 18. studenoga (18 sati). Nedugo potom, 29. studenoga, Rijeka dolazi u Zaprešić na četvrtfinale Kupa. Koja je utakmica važnija?

-Važne su jednako. Imamo igrače koji su jedan bolji od drugoga i to želimo pokazati i protiv Rijeke. Bitno je odigrati prave muške utakmice, pa kako bude. Rijeka je aktualni prvak i zaslužuje respekt za prošlu sezonu. Ali, u ovoj su stvari malo drukčije i mi ćemo tražiti svoju priliku.

Zanimljivo, Igor je juniorski staž odrađivao upravo u Rijeci, s kojom je bio i državni prvak u tom uzrastu. Stoga i ne čudi sljedeća želja:

-Postigao sam u Nedelišću, u Kupu, pogodak iz slobodnog udarca, u prvenstvu još čekam gol. Ako mogu birati – neka se to dogodi na Rujevici.

Nismo mogli zaobići izvrsne Igorove ubačaje pred suparnička vrata. Iz njegovih prekida u pravilu se dogodi nešto dobro za naš sastav.

-To izvođenje prekida jednostavno mi je urođeno. Neka samo potraje, a mi nastavimo zabijati pa ćemo svi biti zadovoljni. (I. Pezelj)