Inter Zaprešić

POSTONJSKI: UPLOVIT ĆEMO U MIRNU LUKU

Datum objave: 17.03.2017

Igor Postonjski u zimskom je prijelaznom roku došao u Inter. Stigao je iz Gorice, te brzo potvrdio kvalitete zbog kojih je angažiran. Igor je iz Bedekovčine, a nogometni put iz matičnog ga je Tondacha vodio preko Varteksa, Rijeke i Gorice do Zaprešića.

Postonjski je s juniorima Rijeke bio i državni juniorski prvak.

-U Rijeku sam otišao na poziv Borisa Pučića i tamo proveo dvije predivne godine, kaže Igor. –Imam samo riječi hvale za ono što sam doživio u Rijeci, za cijeli klub i organizaciju. U mojoj drugoj sezoni postali smo prvacima Hrvatske.

Iskazivao se i u drugoligašu Gorice, a u prva četiri kola nastavka Prve HNL nastupio je sva četiri puta. Protiv Cibalije i Dinama počinjao je utakmice, protiv Rijeke i Lokomotive ulazio s klupe. Trener Samir Toplak Postonjskom ukazuje odličnu minutažu.

-Da, Mazalović je bio ozlijeđen pa mi se otvorila prilika. Nadam se da sam dobro iskoristio vrijeme provedeno na terenu.

U petak je protiv Lokomotive (0:0), nakon Mesfinova isključenja, igrao na poziciji desnog beka. I pomogao da bod ostane u Zaprešiću.

-Nije mi problem igrati što god zatreba, za dobro momčadi spreman sam stati i pred gol. Inače, najbolje se snalazim na zadnjem veznom.

Igor ima 22 godine, ali igra zrelo kao da je znatno stariji. Također, izvrsno izvodi prekide.

-Imao sam priliku igrati sa starijim suigračima, pokraj njih sam učio, od svakog uzeo ponešto i to se sad vidi. Što se prekida tiče, mnogi su primjetili da ih dobro izvodim, to mi je urođeno.

Inter je u četiri proljetna kola uzeo dva boda. Premalo?

-Nije bajno, ali bitno je da nismo izgubili od izravnih konkurenata, Cibalije i Lokomotive. Protiv Rijeke i Dinama teško je očekivati plijen. Za nas, zapravo, tek sad počinju bitke za bodove. Skupit ćemo ih dosta i uploviti u mirnu luku.

Sljedeće kolo nosi gostovanje kod Splita. Koji se Interu približio na sedam bodova.

-Tamo je osnovno ne izgubiti. Naravno, bilo bi izvrsno uzeti sva tri boda. U tom bismo slučaju 'kupili' mir za ono što nas očekuje. (I. Pezelj)