posavec_bosec_1804199

ZAGORSKI TANDEM POS I BOSKE

Datum objave: 18.04.2019

Obojica su mladi i kvalitetni nogometaši, obojica su s trenizima započeli u Tondachu iz Bedekovčine. Ujedno su i veliki prijatelji. Igor Postonjski i Antonio Bosec, nadimcima Pos i Boske, Interova su velika snaga, zaprešićka momčad uvelike svoje ambicije gradi na ovom zagorskom tandemu. Postonjski je stariji, rođen je 1995. godine, njegov je domicil Orehovica. Bosec je rođen 1997., doma je u Vučaku. Razdvaja ih desetak kilometara, ali to je najmanji problem za ovu dvojicu nogometaša čije je nogometno ishodište teren u Bedekovčini. Nisu kao klinci igrali zajedno, jer kada je Igor otišao u Varaždin, Antonio je tek stigao u pionire Tondacha.

Postonjski je imao zanimljiv put, koji ga je u mlađim danima iz Varaždina odveo u Rijeku, s kojom je bio juniorski prvak Hrvatske. Kao senior afirmaciju je počeo graditi u tadašnjem drugoligašu Gorici, iz koje je početkom 2017. došao u Inter. Igor je odličan vezni igrač s perfektnim centaršutom. Dugo ga nije htio pogodak u Interovom dresu, ali i tome je doskočio pa je nedavno u tri dana zabio Osijeku i Lokomotivi. Postonjski kaže:

-Eto, poklopilo se, počeo sam i zabijati, ali mnogo mi je važnije da je Inter pobijedio Lokomotivu. Lijepo je zatresti mrežu, no momčad je na prvom mjestu.

O relacijama s Bosecom napominje:

-Iako kao klinci nismo igrali zajedno, odlično se razumijemo i družimo na terenu i izvan njega. U našem društvu neizbježan je i Dominik Rešetar, koji je već neko vrijeme u Dinamu. On je iz Stubice, sve je to naš zagorski kraj. Zagorac je i Tomislav Haramustek, suigrač iz Intera, ali on živi u Zaprešiću i nije u našoj 'putujućoj ekipi'.

Zanimalo nas je što Igor očekuje od sljedeće prvenstvene utakmice s Goricom, koja u Zaprešiću gostuje u subotu 20. travnja s početkom u 16.30 sati. Utakmice koja našoj momčadi dolazi nakon uvjerljivog (0:7) poraza u Rijeci.

-Najvažnije je da smo pitanje ostanka u Prvoj ligi već riješili. No, U Rijeci smo doživjeli blamažu i protiv Gorice želimo isprati tu ljagu. Za Goricu sam nekad igrao, ali malo je tamo igrača s kojima sam dijelio svlačionicu. Sada imaju i puno stranaca. Ove sezone s Goricom imamo pobjedu, poraz i remi, a ja se nadam kako ćemo ove subote podebljati naš konto s tri nova boda.

Bosec je svojedobno bio polaznik Interove Škole mladeži, ali vratio se u matični Tondach, za kojeg je igrao sve do ljeta 2016. godine. Tada je u prijateljskoj utakmici s Interom pokazao kvalitete koje je Samir Toplak uočio i doveo Antonija u Zaprešić. Tako teče već treća sezona kako Bosec odrađuje zadatke na desnom boku Interove obrane. Istina, često se zaputi i u napad pa ubaci kakav dobar centaršut. Antonio o poznanstvu s Igorom govori:

-Znamo se od malih nogu, iako je on stariji i putevi nam se neko vrijeme nisu poklapali. No, već više od dvije godine zajedno smo u Interu. Najbolji smo prijatelji, često smo skupa, stalno se čujemo.

Kako Bosec komentira Interova ostvarenja?

-Utakmica u Rijeci nije bila naše pravo lice. Prije toga smo igrali dobro, pobijedili Lokomotivu, mogli uzeti poneki bod Dinamu ili Osijeku. U cijeloj priči najbitnije je da je ostanak osiguran. Sada trebamo ići korak po korak, najprije osvojiti nešto protiv snažne Gorice, a zatim pokušati preko Rijeke ući u finale Kupa. (I. Pezelj)