Inter Zaprešić

PORAZ OD VIDEOTONA

Datum objave: 23.06.2017

Inter je u srijedu odigrao drugu pripremnu utakmicu za novu sezonu. U austrijskom Stegersbachu našu je momčad rezultatom 2:0 pobijedio mađarski Videoton. Riječ je o klubu koji je prošlo prvenstvo završio na drugom mjestu nacionalne lige, a uskoro će krenuti u kvalifikacije Europske lige.

Videoton je oba pogotka postigao s bijele točke, nakon jedanasteraca koji, naročito prvi, nisu bili suviše uvjerljivi. O samoj utakmici nema se previše za kazati. Videoton se od početka nametnuo, ali bez naročitih prilika. Inter se kasnije stabilizirao, ali u napadačkoj igri nedostajalo je kreacije i konkretnosti. U drugom poluvremenu zabilježili smo jedan pokušaj Blaževića i dobar slobodni udarac Mamuta. No – bez realizacije.

Jedanaesterce za Videoton realizirali su Kovacs u 18. i Marić (prethodno igrao za zagrebačku Lokomotivu) u 82. minuti.

Trener Samir Toplak nakon utakmice je kazao:

-Primili smo golove iz jedanasteraca. Prvih 15 minuta smo se tražili, vjerojatno i zbog umora od puta. Nakon toga smo se podigli i pokazali zube, ali pobjeda Videotona je zaslužena. Oni se spremaju za europske utakmice, a tih dva razlike taman pokazuje kako smo još uvijek tanki za tri igrača.

 

Interov sastav: Santini, Bosec, Ćosić, Filipović, Mikulić, Šarić, Mazalović, Čirjak, Rak, Tomičić, Stojanov. Još su igrali: Mrmić, Begić, Nekić, Dalić, Haramustek, Fumić, Postonjski, Ottochian, Gadže, Blažević, Mamut, Vukmanić. (I. Pezelj)