Inter Zaprešić

POČELE PRIPREME SENIORSKE EKIPE

Datum objave: 13.06.2017

Ovog ponedjeljka, 12. lipnja, Interovi nogometaši započeli su pripreme za novu sezonu. Stanka je trajala 16 dana, vrijeme odmora je proteklo, naša momčad opet je na okupu. Dogodilo se dosta promjena, bit će još dolazaka i odlazaka, ali mogli smo čuti kako je u ovom trenutku definirano oko 80 posto kadra s kojim će zaprešićki prvoligaš ući u natjecateljsku sezonu 2017/18.

Trener Samir Toplak na početku rada kaže:

-Nismo još sve posložili, to je i nemoguće jer prijelazni rok tek je počeo. Bit će prometno, iako je 'kostur' momčadi popunjen. Svakako nam trebaju igrači za pozicije stopera, lijevog bočnog i špice. Nudi nam se puno igrača, ali moramo biti vrlo pažljivi, ne smije nam se dogoditi pogreška.

Na prvom treningu vidjeli smo nova lica poput vratara Santinija, zatim Dalića, Tomičića, Raka, Fumića, Vukmanića, Vuletića, nadarenog kadeta Rešetara, a s Interom opet trenira Ćosić, prošle sezone nogometaš Hajduka. O njemu Toplak naglašava:

-Daj Bože da ostane s nama, bila bi to briga manje. Ćosića znam dobro, vrhunski je dečko, a pretprošle sezone bio je i Interov kapetan.

U kadru više nisu Kolar (povratak u Lokomotivu), Čović, Brlečić, Čale, Mesfin, Polizzi, Mujagić... Vidjet ćemo kako će se događaji dalje odvijati, no prvi je dojam da je naš klub na dobrom putu slaganja momčadi koja će biti konkurentna u prvoligaškoj konkurenciji. Seriju pripremnih utakmica Inter će započeti u subotu 17. lipnja, kada u slovenskim Bakovcima igra protiv Shkendije iz Makedonije. (I. Pezelj)