Inter Zaprešić

VRIJEDNA POBJEDA NAD UJPESTOM

Datum objave: 05.07.2018

Inter je upisao vrijednu pobjedu nad Ujpestom, u austrijskom Fuerstenfeldu bilo je 1:0 za našu momčad. Pogodak odluke postigao je Solomon u 25. minuti, iskoristio je jedanaesterac kojega je izborio Ajayi.

Ujpest, klub bogate tradicije, u vrhu je mađarskog nogometa, a upravo se sprema za kvalifikacije Europske lige. Riječ je o solidnoj momčadi, protiv koje je Inter došao do pobjede, koja pokazuje da je naš sastav na pravom putu. Naravno, nije sve bilo idealno u Interovoj igri, niti je takvo što moguće nakon dva tjedna priprema, ali momčad Samira Toplaka pokazala je da se u njoj nalazi zanimljiv potencijal.

Pobjeda je stigla, kako smo napomenuli, nakon Ajayijeve akcije. Izborio je loptu, ušao u šesnaesterac, gdje ga ja Ujpestov vratar srušio. Dovoljno za kazneni udarac i sigurnu Solomonovu realizaciju. Prilika je bilo još, ponešto suparnikovih, ali više Interovih. Najveću je imao Burzanović u 65. minuti, bio je u odličnoj situaciji za udarac, ali odlučio se za asistenciju i akcija je propala. Pred kraj susreta zaprijetio je i Mamut, ali bez željenog efekta...

 

Trener Samir Toplak:

-Drago mi je zbog pobjede, kao i činjenice da je naša mreža ostala nedirnuta. Nije to još uvijek razina kakvu hoću, bilo je pogrešaka i ima dosta prostora za napredak. Ovaj rezultat bitan je poticaj, dečki su vidjeli da se može. Svjestan sam da nas čeka mnogo rada, trebaju nam još dva igrača, u tom slučaju bili bismo OK. Nećemo 'poletjeti' nakon ove pobjede, moramo otkloniti dosta nedostataka. Pohvalio bih mladoga Vuka, u drugom poluvremenu sve je išlo preko njega, vidi se potencijal i taj dečko sigurno će imati određenu minutažu.

 

Inter: Matković, Haramustek, Dalić, Bubnjić, Valentić, Zulim, Postonjski, Vukčević, Luštica, Ajayi, Solomon. Još su igrali: Kelava, Bosec, Prenga, J. Čeliković, Muhar, Vuk, Burzanović, Pleić, Mamut. (I. Pezelj)