Inter Zaprešić

BRILJANTNA POBJEDA NAD LOKOMOTIVOM

Datum objave: 17.03.2018

Inter je, u 26. kolu Hrvatski Telekom Prve lige, upisao briljantnu pobjedu u Kranjčevićevoj ulici, Lokomotiva je svladana 3:2, a naša momčad preokrenula je rezultat, gubila 0:2, no potom na impresivan način došla do sva tri boda. Dva pogotka za Inter postigao je Andrić, treći naš gol bio je ustvari autogol Datkovića, dok su za Lokomotivu pogađali Kolinger i Krstanović.

Lokomotiva je povela u 13. minuti, kada je Kolinger iskoristio odbijenu loptu i zakucao je u mrežu. Vodstvo domaćina povisio je Krstanović u 42. minuti, iskoristivši Karačićev ubačaj. Inter je, unatoč zaostatku, već u prvom poluvremenu pokazao kako je spreman na teškom terenu igrati dobro, tražiti kombinatoriku. Takva je igra iznjedrila dvije prilike Vukčevića, ali bez pravog efekta. Ipak, u samoj završnici poluvremena smanjen je zaostatak. Bosec je centrirao s desne strane, a u šesnaestercu rukom igrao Barić. Dovoljno za jedanaesterac, kojeg je u 45. minuti sigurno realizirao Andrić.

 

Inter je u nastavak ušao goropadno, bio dominantan i opasan. To je rezultiralo izjednačujućim pogotkom Andrića. Zulim je prethodno ubacio, a Andrić izveo savršenu minijaturu. Prodao je nekoliko 'lažnjaka' čuvarima i potom pribrano poslao loptu u mrežu. To je šesti Andrićev pogodak u prvenstvu i sada je naš najbolji strijelac.

U 73. minuti Inter je postigao novi pogodak, no on je poništen na nevjerojatan način. Što se dogodilo? V. Blažević je dobrim udarcem pogodio vratnicu, lopta se odbila, a na nju je natrčao Mamić i iskosao zatresao mrežu. No, u tom trenutku pomoćni sudac Radić označava zaleđe, što glavni arbitar Strukan uvažava i poništava gol. O zaleđu, međutim, nije moglo biti govora, Mamić je prilikom Blaževićeva udarca bio u evidentno regularnoj poziciji i Interu je bezrazložno poništen pogodak.

Ipak, pobjeda nije izostala. U 79. minuti Mamić je ubacio s lijeve strane, a stoper domaćina Datković postigao autogol. Do kraja utakmice istaknuo se Mrmić s nekoliko obrana, Barić je u 90. minuti isključen, a naša momčad stigla do potpuno zaslužene pobjede.

 

Interov trener Samir Toplak:

-Nakon zaostatka 0:2, nakon dva poklona koja smo dali suparniku, vratili smo se na fantastičan način. Demonstrirali smo moć, znanje i kvalitetu. Izdominirali smo Lokomotivu i mogu kazati kako sam ponosan na činjenicu da treniram ove igrače. Ostvarili smo zaista slatku pobjedu!

 

LOKOMOTIVA: Hendija, Karačić, Kolinger, Datković, Barić, Havojić, Burić (od 81. Babić), Majer, Krajinović (od 61. Kastrati), Radonjić (od 70. Oluić), Krstanović.

 

INTER: Mrmić, Bosec, Prenga, Komorski, Mamić, Postonjski (od 89. Grgić), Mazalović, Šarić, Vukčević, Zulim (od 62. V. Blažević), Andrić (od 88. Ljubanović). 

 

Sudac: Strukan (Split). (I. Pezelj)