INTEROVE NADE – NEKIĆ, TOPIĆ, VIDAK

INTEROVE NADE – NEKIĆ, TOPIĆ, VIDAK

Datum objave: 23.11.2018

 

Vrh svake škole nogometne mladeži juniorska je momčad, tako je i u Interu. A u njegovom juniorskom sastavu, kojeg vodi nadareni trener Tomislav Ceraj, ima niz igrača koji zaslužuju pozornost i najavljuje lijepe karijere. Ovom prigodom predstavljamo trojicu momaka s finom perspektivom. Kapetana Ivana Nekića, vratara Marina Mateja Topića i ofenzivca Martina Vidaka.

 

NEKIĆ

 

Ivan Nekić, rođen u prosincu 2000. godine, iz Podgradine je pokraj Posedarja, a nogometni put započeo je u NK Zadar. Nakon što je završio osnovnu školu preselio se u Rijeku i stekao status reprezntativca. Bio je dio nacionalne momčadi U 17, koja je 2017. godine igrala na Euru u Hrvatskoj, ubrzo potom došao je u Inter. Nekić kaže:

-Dolazak u Zaprešić izgledao mi je kao najbolja opcija. Računao sam kako ću dobiti priliku za afirmaciju i to se dogodilo. Još u ljeto 2017. debitirao sam, sa samo 16 godina, u seniorskoj momčadi, kada je u Prvoj HNL gostovala u Osijeku.

Nekić je ovog ljeta zaigrao kod Samira Toplaka i na gostovanju kod Lokomotive, ali kasnije se sasvim posvetio juniorskim obvezama. Odličan je stoper, nerijetko stigne i postići pogotke, a o njegovom značaju govori i kapetanska vrpca.

-U svaki trening i utakmicu ulazim sa stopostotnim angažmanom, a nadam se da ću to u dogledno vrijeme moći činiti u seniorskoj momčadi. Nisam prekrižio ni ambicije vezane uz reprezentaciju, svima koji me znaju poznato je što mi znači igrati za Hrvatsku, zaključio je Ivan, koji je od svjetskih stoperskih zvijezda kao najdražeg igrača izdvojio  Diega Godina.

 

TOPIĆ

 

Marin Matej Topić rođen je u Muenchenu, a u Njemačkoj, gdje su mu i sada roditelji, živio je do ljetos. Tada ga je put doveo u Zaprešić. Marin je branio za niz manjih klubova, da bi 2016. pristupio velikom Bayernu. Tamo je proveo dvije godine prije dolaska u Inter. Marin kaže:

-Drago mi je bilo doći u Hrvatsku, gdje se mladim igračima otvaraju velike prilike. U Zaprešiću sam naišao na dobre trenere i kolege, a mnogo mi znači to što treniram sa seniorima.

Topić je vratar impozantne figure, a na juniorskim utakmicama uvjerili smo se da je već izgradio dojmljiv stil branjenja. O nastupima juniora ove sezone napominje:

-Da smo bili pametniji, mogli smo imati i bolje rezultate. Neke bodove smo izgubili sasvim nezasluženo, ali ne bojim se, doći će sve na svoje.

Osobni cilj mu je jasan:

-Želim postati golman prve Interove momčadi. Dat ću sve od sebe kako bih to i ostvario.

Marin je nekoliko puta pozivan u kampove Hrvatskog nogometnog saveza, ali još čeka prvi nastup za neku od mladih nacionalnih selekcija. Na pitanje o vratarskom uzoru, bez dvojbe je rekao:

-Oliver Kahn!

 

VIDAK

 

Za razliku od Nekića i Topića, Martin Vidak je od rođenja u Zaprešiću i svom Pojatnom. Martin je rođen u travnju 2000. godine, a 2007. počeo se baviti nogometom u Interu. Prošao je limače, pionire, kadete, a sada je važna uzdanica juniorskog sastava.

Vidak igra polušpicu ili špicu, a vrlo je lako uočiti koliko je nadaren. Malo ga je usporilo puknuće križnih ligamenata, ali vratio se još željniji uspjeha i afirmacije. Martin kaže:

-Tegobe više ne osjećam i uopće ne gledam na ono što je prošlo. Fokusiran sam na ono što dolazi.

Martinov otac Krunoslav bio je odličan obrambeni igrač, Interov kapetan.

-Učim od njega, slušam što mi govori. Igrao je Prvu ligu i sigurno mi može dati dosta korisnih savjeta.

Vidak mnogo očekuje od nastavka sezone.

-Trebali smo imati više bodova, ali bilo je dosta nesreće. Sigurno će biti bolje na proljeće.

Martinova ambicija je jasna:

-Želim ući u seniorsku momčad i s Interom igrati Prvu HNL, govori mladić koji je pozivan u kampove Zagrebačkog nogometnog saveza, a kao najdražeg stranog igrača izdvaja umirovljenog Brazilca Ronalda. (I. Pezelj)