INTEROVE NADE – LJUBIĆ, ŠPOLJARIĆ, ŠLOGAR

INTEROVE NADE – ŠLOGAR, LJUBIĆ I ŠPOLJARIĆ

Datum objave: 08.12.2018

 

U nastavku predstavljanja nadarenih igrača iz Interove juniorske momčadi, predočit ćemo poneku rečenicu o Juraju Ljubiću, Anti Špoljariću i Martinu Šlogaru. Riječ je o mladićima koji talentom i učinkom uvelike skreću pozornost, te najavljuju lijepe karijere.

 

LJUBIĆ

 

Juraj Ljubić je iz Mostara, rođen 2000. godine, ali u životopisu već ima mnoge zanimljive odrednice. Nogometom se počeo baviti u mostarskom Zrinjskom, potom četiri godine proveo u Dinamu, da bi se na godinu dana okušao i u Italiji. Juraj priča:

-Bio sam godinu dana u SPAL-u, igrao za Primaveru (mladu momčad) tog kluba. Zatim sam došao u Zaprešić, procijenivši da ću ovdje dobiti pravu priliku za afirmaciju. Godina u Italiji donijela mi je mnogo lijepog i važnog iskustva, ali sada sam fokusiran samo na Inter.

Ljubić je plemeniti vezni igrač, 'desetka' koja može biti i vrlo opasna po vrata suparnika. Nedavno je, recimo, Zagrebu zabio tri pogotka.

-Želim zahvaliti treneru na povjerenju, ali i suigračima na suradnji. Mnogo mi znači i to što često treniram sa seniorskom momčadi.

Juraj je već debitirao za seniore, bilo je to u Kupu, na gostovanju kod Bednje, a svi su izgledi da će brzo njegov značaj biti sve veći i u seniorskom sastavu. Igrao je i za juniorsku reprezentaciju, kaže da mu je to velika čast, a na pitanje o najdražim nogometašima spremno odgovara:

-Messi, pa Rakitić...

 

ŠPOLJARIĆ

 

Ante Špoljarić još je jedan vezni igrač zapaženog potencijala. Zagrepčanin, rođen 1999. godine, s nogometom je započeo u Španskom, zatim igrao za Prečko, pa šest godina u Lokomotivi. Prošle zime pristupio je Interu. Ante, jak i siguran na lopti, kaže:

-Mogu igrati sve uloge u veznom redu, ofenzivnije ili defenzivnije, dobro se snalazim na svakoj poziciji u veznom redu.

Kako mu je u Interu?

-Odlično. Imamo vrlo dobru juniorsku momčad. Prošle sezone bili smo četvrti, nanizali osam pobjeda zaredom. Ove sezone nije nas uvijek htio rezultat, ali sada smo opet počeli pobjeđivati. Pred nama je gostovanje kod Hajduka, kojemu smo proljetos onemogućili osvajanje naslova prvaka, a ove jeseni s njim remizirali iako smo dugo bili s igračem manje. U Split, naravno, idemo s optimizmom i vjerom u dobar rezultat.

I Ante želi što prije ući u seniorsku momčad, no dok je u juniorima dat će sve za uspjeh sastava koji vodi Tomislav Ceraj.

-U naletu smo, želimo uspješno završiti jesen - kaže Špoljarić, koji je od velikih zvijezda najprije izdvojio Pirla, zatim spomenuo Kaku, ali nije zaboravio ni Modrića...

 

ŠLOGAR

Martin Šlogar je iz Zaboka, rođen je 2000. godine. Počeo je trenirati u Pregradi, da bi u prvom osnovne već došao u Zaprešić. Proveo je i jednu sezonu u Dinamu, ali vratio se Interu, gdje iskazuje nesvakidašnju nadarenost. Martin naglašava:

-Zadovoljan sam ovdje. U juniorskom sastavu imam bitnu ulogu, ali momčad je na prvom mjestu.

Martin je ofrenzivni vezni (krilni), a najdraže mu je igrati na lijevoj strani. Tamo do izražaja dolazi njegov vrhunski dribling, kao i hitrina.

-Da, najviše volim igrati lijevo, pa ulaziti prema sredini.

Šlogar je već okusio i seniorski nogoemt. U Prvoj HNL debitirao je proljetos u Rijeci, zaigrao potom i protiv Dinama u Maksimiru.

.-Lijepo je biti među seniorima, nadam se da će toga biti sve više. Dat ću sve od sebe da se to ostvari.

O sezoni juniora kaže:

-Lani smo bili četvrti. Sada smo ušli u niz dobrih rezultata i vjerujem da možemo ponoviti uspjeh iz prošle sezone,

I Martin je bio optimističan prije gostovanja u Splitu, a na pitanje o najdražem svjetskom igraču odgovorio:

-Ronaldo i Messi.

Ipak, tko je bolji?

-Messi! (I. Pezelj)