Inter Zaprešić

PET GOLOVA U MREŽI SESVETA

Datum objave: 02.02.2018

Inter je, u završnoj pripremnoj utakmici, odigranoj na zaprešićkom terenu s umjetnom travom, pobijedio drugoligaša Sesvete 5:1. Kažemo na terenu s umjetnom travom, iako se zapravo igralo po snijegu, koji je baš neposredno prije utakmice, kao i dijelom igre, obilno zasipao Zaprešić.

No, s obzirom na uvjete, gledali smo dobar i zanimljiv dvoboj, u kojemu je naša momčad bila vrlo efikasna. Inter je poveo u 7. minuti, kada se V. Blažević vješto snašao pred vratima gostiju i poslao loptu u mrežu. U 18. minuti gosti su izjednačili, strijelac je bio Mamut. Na poluvrijeme je Inter otišao s prednošću 2:1. U 40. minuti jedanaesterac je izborio Postonjski, a realizator bio Mazalović.

U drugom poluvremenu bilo je mnogo izmjena, a naš sastav prednost je povisio u 62. minuti pogotkom Andrića. Do kraja utakmice dva gola postigao je Ljubanović, u 72. i 90. minuti. Minutažu je dobro iskoristio i dvostruki asistent Vukmanić.

 

Trener Samir Toplak o utakmici je kazao:

-Apsolutno na ovaj nastup ne možemo gledati kao na generalku za nastavak prvenstva. Trebala je biti generalka, ali to uvjeti nisu dozvolili. Bitno je da smo se rastrčali i da se nitko nije ozlijedio, a rezultat nije u prvom planu. Ostaje gorčina jer nismo mogli odraditi željeno, no moguće je da nas i u prvim kolima prvenstva prate slični uvjeti, pa ovo može poslužiti za prilagodbu.

 

Zamolili smo trenera i za ocjenu cijelih priprema. Pet utakmica, četiri pobjede i remi, osvojen Arena Cup...

-U cjelini – nikad bolje pripreme. Do četvrtka su svi igrači odradili sve treninge, što mi se nikad ranije nije dogodilo. Odradili smo sve planirano, bili jako dobri u utakmicama. Proširen nam je kadar, nametnuli su se Regan, Zulim, Ljubanović je zabio dva gola Sesvetama... Zadovoljan sam, imamo temelj, imamo se za što uhvatiti i stvarno sam optimist.

 

Interov sastav: Santini, Bosec, Grgić, Prenga, Mamić, Mazalović, Postonjski, Zulim, Vukčević, Rak, V. Blažević. Još su igrali: Mrmić, Haramustek, Komorski, Čeliković, Šarić, Šiljić, Vukmanić, Rešetar, Ljubanović, Andrić. (I. Pezelj)