BOD U IGRI S GORICOM

U PULI DEFINIRATI OSTANAK

Datum objave: 12.05.2019

Iza Interovih nogometaša domaći je poraz (0:3) od Rudeša. Zakazala je naša momčad u utakmici protiv 'fenjeraša' i tako upotpunila niz poraza, koji je doveo do toga da prvoligaški status za sljedeću sezonu još nije osiguran. Srećom, i Istra 1961 uglavnom niže poraze pa Inter uoči tri završna kola još uvijek ima šest velikih bodova prednosti u odnosu na Puljane. Osmo mjesto i dalje je vrlo realno, što ohrabruje uoči gostovanja upravo u Puli. Istra će Toplakovu momčad ugostiti u utorak 14. svibnja s početkom u 16.30 sati.

Inter ima priliku već u Puli i teorijski osigurati ostanak. Osvajanje boda značilo bi da će Zaprešić i sljedeće sezone biti grad prvoligaškog nogometa. Postoji i računica koja kaže da bi, ukoliko se kojim slučajem izgubi, to trebalo biti s najviše dva gola razlike, pa bi Inter bio u prednosti pred Istrom zbog boljeg međusobnog omjera, ako bi broj bodova na kraju prvenstva bio izjednačen. No, u ovom trenutku nećemo se baviti kalkulacijama te vrste.

Smatramo, naime, kako od naših nogometaša imamo pravo tražiti da Pulu napuste neporaženi. Vrijeme je da se ostvari dobar rezultat, matematički osigura ostanak i sezone privede kraju sa stilom. Jer, ostanak jest najvažniji, ali nije nevažan ni dojam koji neka momčad ostavlja. Pravim nastupom u Puli u drugi plan bili bi pogurnuti teški podbačaji na domaćem terenu, kakvi su se dogodili protiv Slavena Belupa i naročito Rudeša.

Inter nakon Pule ima na rasporedu domaću utakmicu s Dinamom i gostovanje u Osijeku. Ne čini se baš realnom neka naročita bodovna berba u tim ogledima, no dobar rezultat s Istrom završna dva kola učinio bi nevažnim po pitanju ostanka. Stoga treba učiniti sve kako bi već u utorak Inter mogao ispuniti osnovni cilj sezone. U ovoj najavi, što je lako uočiti, nema izjava naših igrača, njihovih poruka i razmišljanja. Nema zato što je u ovom trenutku najbitnije da progovore na terenu i iz Pule se vrate bar s bodom. Potom će za razgovore biti i prilike i vremena... (I. Pezelj)