Inter Zaprešić

FILIPOVIĆ OTIŠAO U LOKEREN, MAMIĆ I GRGIĆ DOŠLI

Datum objave: 21.08.2017

SRETNO JAKOVE !!! Jakov Filipović napustio je Inter i prešao u redove belgijskog Lokerena. Na taj način završena je vrlo uspješna Filipovićeva dionica u našem klubu. Došao je pred početak prošle sezone i u nešto više od godine dana ostavio neizbrisiv trag u Interu. Filipović je prošle sezone odigrao 33 prvoligaške utakmice i postigao tri pogotka, dok je u Kupu upisao dva nastupa. Ove sezone Jakov je na stoperskoj poziciji odradio pet prvenstvenih utakmica i postigao jedan gol. Tijekom boravka u Interu Filipović je postao i reprezentativac, za nacionalnu momčad odigrao je tri utakmice. Jakovu želimo uspješan nastavak karijere u Belgiji.

Inter je svoje redove osnažio s dva nova igrača. Riječ je o Petru Mamiću i Mati Grgiću, koji će zaoštriti konkurenciju u našoj momčadi i, vjerujemo, biti od značajne pomoći treneru Samiru Toplaku.

Mamić je lijevi bočni rođen 6. ožujka 1996., a u Inter dolazi iz talijanskog Frosinonea. Omladinski staž odrađivao je u Dinamu, a prije odlaska u Italiju igrao je za Lokomotivu. Mamić je nastupao i za mlađe uzraste hrvatske reprezentacije.

Grgić je obrambeni igrač rođen 27. rujna 1987. Prije dolaska u Zaprešić nastupao je za mađarski MTK. Svojedobno je bio član Hrvatskog dragovoljca, Rudeša i Slavena Belupa.

Obojica novih igrača imaju zanimljive životopise, koji govore kako je riječ o kvalitetnim nogometašima. U kombinaciji s kvalitetom Mamić nudi mladost, dok Grgić donosi i značajnu dozu iskustva. Toplakova momčad od njihovih bi dolazaka trebala biti na dobitku. (I. Pezelj)