Inter Zaprešić

Očitovanje na dopis HNK Hajduk od 27.08.2018. godine

Datum objave: 28.08.2018

Poštovani !

 

NK Inter-Zaprešić kao organizator javnog okupljanja i ja kao odgovorna osoba, poduzeli smo sve potrebne radnje i aktivnosti da bi se utakmica 5. kola HT Prve nogometne lige

NK Inter-Zaprešić- HNK „Hajduk“ održala u propisanim uvjetima kako za aktere na terenu, tako i u gledalištu.

U skladu sa odredbama Zakona o javnom okupljanju, Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima, Propozicijama natjecanja 1. HNL, te Prosudbi sigurnosti NK Inter-Zaprešić po kojoj se organiziraju utakmice na stadionu u Zaprešiću proveli smo sve radnje u korist uspješne organizacije ove utakmice.

Navijačima HNK „Hajduk“ nije bilo zapriječeno unošenje navijačkih rekvizita sa obilježjima kluba i porukama podrške kluba, ali im je bilo zapriječeno unošenje natpisa koji nemaju veze sa predmetnom utakmicom.

NK Inter-Zaprešić kao organizator javnog okupljanja i ja kao odgovorna osoba ne možemo i nismo dozvolili unošenje natpisa kojim se vrijeđa osobe koji nemaju veze sa ovom utakmicom.

 

Ukoliko navijači HNK „Hajduk“  žele javnosti prezentirati svoje stavove  po bilo kojem pitanju u društvu, mogu organizirati na zakonom predviđeni način javno okupljanje i pritom odrediti odgovorne osobe za taj skup i tada tamo iznositi svoje stavove o bilo čemu žele i naravno odgovarati za to.

 

Nije točna Vaša tvrdnja da je i na zadnjoj utakmici u Zaprešiću bilo zapriječeno unošene transparenata  navijačima Hajduka i ne priliči Vam na taj način potenciranje naših propusta, jer njih jednostavno nije bilo.

 

S željom Vašem nogometnom klubu na što boljim sportskim rezultatima,

Sportski Vas pozdravljamo!

 

 

 

 

 

                                                                                                          NK Inter-Zaprešić

                                                                                                          Direktor Branko Laljak