culina_110219

NOVO LICE ANTONINI ČULINA

Datum objave: 14.02.2019

Od početka tjedna Interova momčad bogatija je za još jednog člana. Riječ je o Antoniniju Čulini, 27-godišnjaku rođenom u Zadru, koji je u Zaprešić stigao iz Poljske. Tamo je bio član Cracovije, no sada se odlučio za povratak u domovinu. Čulina priča:

-U Poljskoj nisam igrao, bilo je nekih problema i zaključio sam da je dolazak u Inter najbolja opcija za mene. Želim se vratiti u ritam, odigrati što više utakmica i pomoći momčadi da izbori ostanak u ligi.

Čulina je hrvatski prvoligaški nogomet dobro osjetio u dresu Rijeke, iz koje se prije šest godina otisnuo u inozemstvo. Pa prošao Italiju, Švicarsku i Poljsku...

-Smatram kako mi je inozemstvo koristilo, danas sam znatno bolji igrač u odnosu na dane kada sam nosio dres Rijeke. Sada sam opet u Hrvatskoj, želio sam se vratiti u poznatu ligu, tamo gdje se govori moj jezik. Vjerujem kako će se dolazak u Zaprešić pokazati pravim potezom.

Antonini ima pravo nastupa već u subotu 16. veljače, kada Inter, s početkom u 17.30 sati, gostuje u Velikoj Gorici.

-Nadam se da ću zaigrati već protiv Gorice. Najviše volim igrati na lijevom krilu, iako sam najbolju sezonu imao na desnoj strani, kada sam nastupao za Lugano. Znam da me čeka puno rada kako bih se vratio u nekadašnju formu, ali optimist sam. Pratio sam HNL i ovdje se igra onako kako meni odgovara. U Poljskoj ima znatno više nabijanja i mnogo toga polaže se na fiziku.

Za Interovu momčad ima pohvale:

-Istina, borit ćemo se ostanak, ali gledao sam momčad i vjerujem u nju. Da nije tako, ne bih ni dolazio.

Svojedobno je bio i mladi reprezentativac. Je li očekivao bolju karijeru?

-Očekivao sam više, ali imao sam problema s ozljedama. Prihvatio sam to kao dio sporta i života, svjestan kako treba ostati pozitivan i vjerovati u sebe – zaključilo je Interovo pojačanje, kojemu su od svjetskih nogometaša najviše sviđa Messi, nakon kojega je izdvojio i Hazarda. (I. Pezelj)