Inter Zaprešić

NA STARTU CIBALIA; RASPORED POVOLJNIJI NEGO LANI

Datum objave: 21.06.2017

Ovog utorka određeni su parovi Prve HNL za nastupajuću sezonu 2017/18. Prvo kolo na rasporedu je od 14. do 16. srpnja, a Inter će na početku prvenstva ugostiti Cibaliju. U 2. kolu naša momčad gostovat će kod Hajduka, a potom slijedi domaćinstvo Slavenu Belupu. 4. kolo nosi gostovanje kod Rudeša, 5. kolo domaću utakmicu s Istrom 1961. U 6. kolu Inter igra u Osijeku, u 7. kolu domaćin je Rijeci. Zatim u 8. kolu slijedi gostovanje kod Lokomotive, a prvi krug natjecanja bit će okončan zaprešićkom utakmicom s Dinamom.

Raspored djeluje relativno povoljno, u svakom slučaju povoljnije nego prošle sezone. U prvih pet kola, triput smo domaćini, i to momčadima  koje ne bi trebale biti nepremostive zapreke, Cibaliji, Slavenu Belupu i Istri. Na prvi pogled, to bi se moglo reći i za gostovanje Rudešu u 4. kolu. Na papiru, u prvih pet kola najteže djeluje put na Poljud u 2. kolu. No, kad sve zbrojimo, u prvih pet kola trebalo bi prikupiti finu zalihu bodova, jer je nastavak znatno teži.

U završna četiri kola prvog kruga Inter ima domaće utakmice s najjačima, Rijekom i Dinamom, dok ni gostovanja kod Osijeka i Lokomotive ne djeluju lagano. No, sve ovo su pretpostavke, travnjak će dati sve odgovore. Točna je i teza da, na koncu, moraš igrati sa svima, i to po četiri puta u prvenstvu. (I. Pezelj)