bosec_250719

BOSEC NAJAVLJUJE LOKOMOTIVU

Datum objave: 27.02.2020

Interovi nogometaši vratili su se iz Maksimira s porazom 2:3, ali i dojmom koji nije bio loš. Dinamo je opravdao status favorita i došao do očekivane pobjede, ali u igri naše momčadi bilo je detalja za koje se može reći da odišu pozitivom. Uostalom, nema mnogo momčadi koje na gostovanju kod prvaka uspiju postići dva gola. Zabili su ih Bosec i Andrić, a pogodak ovog prvog pripada kategoriji  raritetnih. Kako zbog udarca koji je primarno bio centaršut, tako i zbog činjenice da Dominik Livaković, jedinica i u nacionalnoj momčadi, rijetko kiksa. Ovoga puta bio je baš taj dan.

Razgovaramo s Antonijem Bosecom, kojemu će ostati zapisan gol Dinamu na maksimirskom terenu. Antonio najprije kaže:

-Najvažnije je da smo pokazali kako možemo igrati i nositi se sa svima, pa tako i prvakom. Istina, Dinamo je bio bolji i zasluženo pobijedio, ali bilo je tu i dobrih stvari s naše strane. One nam trebaju biti ohrabrenje uoči novih iskušenja.

Što Bosec kaže o vlastitom pogotku, trećem u ovoj sezoni?

-Gol je bio kakav je bio, ali piše se i broji. Livaković  takve pogotke inače ne prima, ali sretan sam što se moje ime našlo na popisu strijelaca. Mogu se nadati da će golova biti još, manje je bitno kakvih.

Bosec u zadnje vrijeme igra na poziciji lijevog bočnog, iako je njegova prava strana ona suprotna.

-Eto, ustalio sam se lijevo, takva je bila situacija, trebalo je prije dolaska Haasa pokriti lijevi bok. Izbor je pao na mene i sada se trudim što bolje odraditi povjerene zadatke. Još se privikavam, ali nije mi problem odraditi sve što momčadi može koristiti.

Pred Interom je utakmica 24. kola Hrvatski Telekom Prve lige. U četvrtak 27. veljače (16.30 sati) gost Zaprešića je Lokomotiva. Koja je ove sezone upisala dvije ligaške pobjede protiv našeg sastava, ali Inter je nedavno u Medulinu bio bolji i uspješniji.

-S njima u pravilo igramo dobro, može se reći da nam odgovaraju. Uvijek su to li-la utakmice i zato je bitno koristiti šanse, kao nedavno u Maksimiru. Protiv Varaždina smo puno toga promašili i bili kažnjeni. Sada i polušanse treba pretvoriti u golove, a u obrani dobro stajati. Želimo sva tri boda, ali ni remi ne bi bio za baciti. Svaki je bod važan i tako će biti tijekom cijele sezone - zaključio je Bosec. (I. Pezelj)