gorica_220719

S VARAŽDINOM NEMA PUNO IZBORA

Datum objave: 08.08.2019

Još se u redovima Intera priča o nedjeljnom porazu (1:3) u Osijeku. Naša momčad odigrala je vrhunsko prvo poluvrijeme i vodstvo 1:0 bilo je premalo u odnosu na stanje stvari na travnjaku Gradskog vrta, No, u drugom poluvremenu domaćin je došao do preokreta i osvojio bodove, te ostavio Zaprešićane na jednom bodu nakon tri kola.

Interova znatno pomlađena momčad ovog je tjedna odradila i nastup u Glini, gdje je domaći Banovac svladala s uvjerljivih 8:0. Tri pogotka postigao je Mamut, po dva Mitrović i Lovrić, te jedan Vukelić. No, dok su momci igrali u Glini, većina prvotimaca odrađivala je trening u Zaprešiću. Jasno, sav  je fokus usmjeren na subotu 10. kolovoza, kada u Zaprešić stiže Varaždin. Početak utakmice je u 19 sati...

Trener Samir Toplak najprije nam je prokomentirao minule događaje:

-Način na koji smo izgubili u Osijeku je targikomičan! Odigrali smo fantastično poluvrijeme i trebali voditi najmanje s tri razlike, a na kraju u pet minuta izgubili utakmicu. Nakon prva tri kola mogli smo imati devet bodova i igrači su svjesni što su sve propustili. Psihološki je teško, no dečki se moraju resetirati i spremni dočekati Varaždin.

Varaždinci su još uvijek bez boda, ali ni Inter nema puno izbora.

-Da, očekuje nas potpuna drukčija utakmice od one u Osijeku, gdje smo mogli ići opušteno. Sada je na nama velik pritisak, suparnik koji također traži izlaz iz nezavidne situacije, bit će i vrlo vruće. No, moramo preuzeti odgovornost i ostvariti pobjedu. Sve osim subotnja tri boda dovelo bi nas u velike probleme – napominje Toplak.

Subotnja utakmica nosi i zanimnljiv sraz trenera Toplaka i Borimira Perkovića. Samir je igračka legenda Varteksa, dok isti status u Interovoj povijesti ima Boro. No, sada su klupske boje zamijenjene i obojica će učiniti sve kako bi svoje bivše klubove ostavili bez bodova. Toplakov komentar:

-Čudni su putevi Gospodnji. Naravno, Varteks je moj klub, ali toliko sam dugo u Zaprešiću da sam postao veliki interovac. Previše sam ljudi tijekom godina ovdje upoznao da se u Zaprešiću ne bih osjećao kao doma. A što se Perkovića tiče, on je nedavno stigao u Varaždin i još će puno juhe morati pojesti kako bi postao pravi Varaždinac... (I. Pezelj)