rijeka_010919

VRIJEME JE ZA POBJEDU!

Datum objave: 14.09.2019

Nogometaši Intera prije stanke u prvenstvu osvojili su bod (1:1) u Rijeci, a pozitivne stvari nastavile su se događati i u danima kad je fokus javnosti bio usmjeren na nastupe reprezentacije. Inter je u tom razdoblju odigrao dvije utakmice, uz kvalitetan rad na treninzima.

Prvi ogled bio je snažan, gostovalo se kod austrijskog prvoligaša Hartberga, gdje je upisana vrijedna međunarodna pobjeda 2:1. Strijleci su bili Mamut i Tatomirović. Drugi nastup bio je bitno različitog tipa, jer je u Zaprešiću gostovao nižerazredni Orač iz Petrijanca. Naša momčad ostvarila je pobjedu vrtoglavim rezultatom 19:0. Šest pogodaka zabio je Tchuameni, četiri Serderov, po dva Mitrović, Mamut, Cikojević, po jedan Soldo i Bosec, dok su gosti jednu loptu sami spakirali u vlastitu mrežu.

Ne treba, naravno, raditi spektakl od pobjede nad Oračem, iako vrijedi notirati činjenicu kako 19 golova nije lako zabiti bilo kome. Dečki su ozbiljno pristupili utakmici i slapovi pogodaka sigurno su ih oraspoložili uoči subote 14. rujna i nastavka ligaške utrke.

Inter će, dakle, u subotu (16.30 sati) biti domaćin Slavenu Belupu. Značaj tog ogleda je golem, a nad momčad Samira Toplaka nadvio se imperativ osvajanja sva tri boda. Dosadašnji učinak na domaćem terenu (samo bod od 12 mogućih) doveo je naš sastav vrlo blizu samog dna tablice. Inter je pretpoljednji s tri boda, dok Koprivničani imaju sedam. Jasno je da bi se pobjedom uhvatio priključak, dok bi sve ostalo vrlo negativno zazvučalo i problem učinilo još većim.

Trener Toplak u više je navrata isticao kako njegova momčad mnogo bolje izgleda u utakmice koje čeka rasterećeno. Čim se pojavi pritisak, nastaju problemi. Ovoga puta, međutim, naši će se igrači morati nositi s tim pritiskom. Uspiju li u što većoj mjeri ponoviti dionice igre iz Osijeka, Rijeke ili Hartberga, izgledi za uspjeh postajat će sve opipljiviji. U tom slučaju u subotu bismo mogli dočekati i prvu pobjedu. Vrijeme je! (I. Pezelj)