slaven_230219

SA SLAVENOM POČINJU KVALIFIKACIJE

Datum objave: 05.03.2020

Serija od četiri uzastopna poraza dovela je Inter u nepovoljnu situaciju. Minulog utorka naša oslabljena momčad pretrpjela je u Rijeci uvjerljiv poraz, bilo je 4:1 za domaćina. Lijep pogodak Ivana Mamuta samo je kozmetički ublažio ishod utakmice u kojoj Inter nije uspio parirati Riječanima. S obzirom na rezultate ostalih konkurenata, Inter sada dijeli posljednja dva mjesta s Varaždinom, obje momčadi imaju po 17 bodova. Ispred je Istra sa 19...

Jasno je, stoga, da je pred Interom razdoblje u kojemu će svaki nastup biti kvalifikacijski. Prvi takav već je predstojeće subote (7. ožujka, 15 sati) sa Slavenom Belupom, kojemu će naš sastav biti domaćin na stadionu Ivan Laljak - Ivić. Koprivničani su na sedmom mjestu s osvojena 23 boda i nalaze su u situaciji koja ne nosi stres, ali niti oni nisu još potpuno bezbrižni jer nemaju preveliku prednost u odnosu na klubove sa začelja.

Inter, međutim, ne treba brinuti o poteškoćama ostalih, već učiniti sve kako bi u subotu bila upisana sva tri boda. Kapetan Komnen Andrić na tom je tragu razmišljanja:

-Izgubili smo četiri utakmice i konkurenti su to iskoristili, ali mi i dalje trebamo gledati samo sebe. Dogodio nam se peh s ozljedama Mlinara i Postonjskog, dva ključna vezna igrača, to se odmah osjetilo na našim nastupima. U Rijeci nisu igrali ni Serderov ni Conev, nisam ni ja započeo utakmicu. Sve su to razlozi  koji su utjecali na rezultate. No, kad se spomeuti vrate sigurno ćemo izgledati bolje i uspjeti se izvući iz ove situacije. Sada smo dobili Todora Petrovića, kvalitetnog igrača, pa ćemo uz Sedderova i Coneva već protiv Slavena biti znatno jači.

Uoči tog ogleda samo je jedna misao:

- Riječ je o borbi za goli život. Jedini cilj je pobjeda kako bi sva tri boda ostala u Zaprešiću. Svi živimo za tu utakmicu i tko god izađe na teren dat će maksimum, to vam garantiram! - zaključio je Andrić. (I. Pezelj)