rijeka_010919

FRELIH UOČI DOLASKA RIJEKE

Datum objave: 24.11.2019

Pred nogometašima Intera nastavak je ligaškog natjecanja. U nedjelju 24. studenoga u Zaprešić dolazi Rijeka, utakmica počinje u 17.30 sati. Iza naše momčadi dva su tjedna stanke zbog obveza reprezentacije, a u tom razdoblju odigrana je pripremna utakmica s Dubravom Tim Kabel, te upisana pobjeda 2:0. No, ono pravo tek slijedi, ulazi se u završnicu jesenskog dijela sezone.

Inter je trenutačno na pretposljednjem mjestu, a pred njim je zahtjevan raspored. Ipak, nećemo sada gledati predaleko, u ovom trenutko jedino je važan ogled s Riječanima. Koji su u posljednje vrijeme daleko od željenih rezultata. Trener Rijeke je Slovenac Simon Rožman, o kojem nam je Interov vratar Žiga Frelih pričao u superlativima. Rožman je, naime, Žigu trenirao u Celju i Domžalama. Sada Frelih napominje:

-Zaista cijenim svog nekadašnjeg trenera, ali očito mu je u Rijeci potrebno još neko vrijeme kako bi igrači pohvatali sve njegove ideje i zamisli. Kad to krene gledat ćemo drukčiju Rijeku, momčad koja će igrati lijep i učinkovit nogomet. Želim da tako i bude, ali tek nakon naše nedjeljne utakmice.

Inter je ove sezone neporažen napustio Rijeku, bilo je 1:1. Na toj utakmici branio je Mladen Matković, ali Frelih je upisao sve preostale nastupe u Hrvatski Telekom Prvoj ligi. Uoči nedjelje Žiga poručuje:

-Iako je Rijeka jedna od najboljih hrvatskih momčadi, vjerujem u naš sastav. Ući ćemo sa željom za pobjedom, svjesni da ni eventualni remi ne bi predstavljao neuspjeh. Kad igrate protiv tako jakih suparnika, automatski raste motiv i dajete maksimum. Spremni smo za utakmicu, želimo s 'potući' s Rijekom i učiniti sve kako bi popravili bodovni učinak. (I. Pezelj)