Inter Zaprešić

Na utakmice samo uz osobnu iskaznicu

Datum objave: 19.07.2016

Temeljem odredbi  članka 18a Pravilnika o sigurnosti na nogometnim utakmicama i članka 3 stavak 4 i 5 Pravilnika o radu Komisije za sigurnost HNS-a, na sjednici održanoj dana 14.07.2016. godine Komisija za sigurnost Hrvatskog nogometnog saveza donosi slijedeću

 

 O D L U K U

 

  1. Prodaja ulaznica za sve utakmice 1. HNL od natjecateljske sezone 2016./2017. je personalizirana ( s osobnim podacima na ulaznici ).
  2. Klubovi 1. HNL obvezni su prodavati ulaznice uz prethodno evidentiranje osobnih podataka i predočenje važećeg osobnog dokumenta.
  3. Klubovi 1. HNL ne smiju prodavati ulaznice osobama kojima je izrečena zaštitna mjera ili mjera opreza zabrane prisustvovanja nogometnim utakmicama pojedinog kluba i/ili reprezentacije kao i osobama koje su od strane Ravnateljstva policije kategorizirane u tzv. C kategoriju navijača. Klubovi – organizatori su obvezni poduzeti mjere za onemogućavanje pristupa na prostor sportskog objekta takvima osobama.
  4. Povjerenici za sigurnost klubova 1. HNL obvezni su sudjelovati na organizacijskom sastanku prije utakmice a o eventualnoj njihovoj spriječenosti, odgovorna osoba kluba je dužna izvijestiti Povjerenika za sigurnost HNS-a najkasnije 48 sati prije utakmice.
  5. Obvezuje se Povjerenik za sigurnost HNS-a da zajedno s Časnikom za vezu s navijačima HNS-a organizira sastanke s Povjerenicima za sigurnost klubova 1. HNL koji imaju organizirane navijačke skupine i njihovim predstavnicima te klupskim Časnicima za vezu s navijačima.
  6. Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i obvezujuća je za sve klubove – sudionike 1. HNL. Njeno kršenje podložno je sankcijama sukladno odredbama Disciplinskog pravilnika HNS-a.

 

U Zagrebu, 14.07.2016. godine                          

Predsjednik Komisije za sigurnost HNS-a                                                                                                 

                                                                                                    Miroslav Marković v.r.           


Odluka Komisije za sigurnost HNS-a 14072016.pdf