muhar080219

MUHAR – KVALITETOM DO VRPCE

Datum objave: 08.02.2019

Odlaskom Komnena Andrića nametnulo se i pitanje novog Interovog kapetana. Odluka je brzo postala poznata, trener Samir Toplak vrpcu je dodijelio 23-godišnjem Karlu Muharu. Iako je Muhar u Zaprešiću pola godine, to prilično kratko razdoblje bilo je dovoljno da se nametne kvalitetnim izvedbama i gardom osobe koja može biti predvodnik i starijih suigrača.

Karlo, koji je u ovom prvenstvu nastupio 18 puta (od 19 mogućih), na početku razgovora kaže:

-U Inter sam se ljetos došao pokazati na prvoligaškoj pozornici i svi su me u klubu odlično prihvatili. Nametnuo sam se, stekao trenerovo povjerenje, ali kapetanska vrpca ipak me iznenadila. Među mlađima sam u momčadi i nisam to očekivao, ali ulogu kapetana sam sa zadovoljstvom prihvatio. Sretan sam i to će mi predstavljati dodatni motiv za kvalitetan rad.

Inter je nastavak prvenstva otvorio porazom (0:2) kod Lokomotive. Uzalud dobra igra momčadi, također i Muharova na sredini terena, u Zaprešić se vraćalo praznih ruku.

-Mislim kako tijekom cijele sezone imamo bolju igru od rezultata. Istina, događaju nam se neki propusti, imamo pogrešaka, ali i nesretno primljenih golova. Morat ćemo neke stvari popraviti, mislim da bismo nakon dva-tri kola, kada se dodatno uigramo, sve trebalo izgledati znatno bolje. Dobro radimo i uvjeren sam kako će sve doći na svoje mjesto.

Momčad je tijekom stanke doživjela prilične promjene. Ostala je bez prvog igrača Andrića, otišao je i više-manje standaradni Vukčević, došlo nekoliko novih...

-Andrić nam mnogo nedostaje, donosio je golove, agresivnost, pobjednički duh. Ali, smatram kako su naša pojačanja dovoljno kvalitetna i predstavljaju dostojne zamjene za otišle. Riječ je o nogometašima koji su puno prošli i bit će značajni za nas.

Proljetna polusezona nosi mnogo izazova. U Interovoj zoni su ponajprije Slaven Belupo i Istra 1961.

-Da, realnost nam je donji dom, no moramo pokazati da vrijedimo više od toga. Osnovni cilj je ostanak i vjerujem da ćemo biti ispred Istre, boriti se sa Slavenom. Bit će na kraju sve dobro.

U nedjelju 10. veljače (15 sati) Interov gost je Rijeka. Zvučno ime koje je u dva ovogodišnja nastupa osvojilo tek bod.

-Ma Rijeka je uvijek jaka, bez obzira na prethodne dvije utakmice i sastav u kojem će istrčati. Uostalom, i druga Rijekina momčad je snažna. Oni će u Zaprešiću ići 300 posto, ali i mi se želimo pokazati u pravom svjetlu. Imamo se čemu nadati i vjerujem kako će ova utakmica biti prava najava onoga što nas čeka u travnju, kada smo u polufinalu Kupa opet domaćini Rijeci – zaključio je kapetan. (I. Pezelj)