mlinar_190919

MLINAR NAJAVLJUJE POLJUD

Datum objave: 19.09.2019

Nogometaši Intera prvu pobjedu sezone dočekali su u 8. kolu Hrvatski Telekom Prve lige. U završnici utakmice slomljen je otpor Slavena Belupa i ostvaren trijumf 3:1. Frano Mlinar je s pogotkom i asistencijom bio junak utakmice, ali ne samo to. Naime, Sportske novosti proglasile su ga i igračem cijelog osmog kola! Na početku razgovora Mlinar, inače dokapetan naše momčadi, kaže:

-Lijepo je to priznanje, ali važnije je što sam svojim učinkom pomogao ekipi da osvoji tri boda i stigne do prve pobjede.

Trener Samir Toplak bio je prilično kritičan prema Interovoj igri, naglasivši kako je momčad u prethodnim kolima igrala bolje, ali i ostajala bez bodova.

-Slažem se s trenerom. U prijašnjim utakmicama bolje smo izgledali, dojam je bio dobar, no bodovni učinak tanak. Ovaj put je bilo obrnuto, niti mi igrači nismo bili najzadovoljniji time kako smo izgledali na terenu, ali pobijedili smo i to je glavna poanta utakmice sa Slavenom.

Pred Interom je novi izazov, u nedjelju 22. rujna (16.30 sati) slijedi gostovanje kod Hajduka.

-Hajduk je sigurno favorit, promatrano iz raznih kutova. Od tradicije, navijačke armije koju ima iza sebe do igračkog kadra kojim raspolaže i položaja na tablici. Ali, ne bojimo  se utakmice na Poljudu! Dobro se pripremamo, analiziramo Splićane i vjerujem kako možemo dobro odigrati i vratiti se u Zaprešić neporaženi.

Dosta se govorilo o tome kako Inter lakše igra bez pritiska. Sada je s prvom pobjedom taj teret na leđima ipak manji?

-Lakše je, ali pritisak i dalje postoji. Još uvijek nismo na poziciji na kojoj bismo htjeli biti. Pobijedili smo, ali idemo dalje, pred nama je opet utakmica u kojoj su u igri tri boda. Zašto bismo, uostalom, smatrali da smo na Poljudu bez izgleda – zaključio je razigrani Frano. (I. Pezelj)