Inter Zaprešić

Mesfin je Interov pun pogodak

Datum objave: 12.11.2016

Došao je tiho, bez velikih najava. No, Khaled Mesfin, još od prve pripremne utakmice u Bedekovčini, počeo se nametati Samiru Toplaku i njegovom stručnom stožeru. Riječ je o 24-godišnjaku, rođenom u Etiopiji, no igraču s njemačkim državljanstvom. Štoviše, Khaled u životopisu ima i nastupe za mlađe selekcije njemačke reprezentacije. Od klupskih adresa na kojima je boravio, upisani su Eintracht, Hannover i Waldhof.

Mesfin je lijevi bočni i u toj ulozi najviše daje momčadi. No, Toplak ga ponekad koristi i na desnom beku. Tu poziciju igrao je u drugom poluvremenu s Lokomotivom, kao i u prijateljskom ogledu s Mariborom. U obje te utakmice Inter je pobijedio 1:0, a Khaled kaže:

-Tako je to u nogometu. Ponekad igraš i poziciju koja ti nije primarna. No, bez obzira na mjesto u momčadi, trudim se ispuniti zadatke koje trener traži od mene.

O učinku momčadi govori lijepim riječima:

-Igramo dobro, što je potvrdila i nedavna pobjeda nad Lokomotivom. Igrali smo i prije kvalitetno, recimo protiv Dinama, od kojeg smo izgubili. Sada smo fokusirani na domaću utakmicu sa Splitom, u kojoj ćemo ići po novu pobjedu. Bit će teško, ali imamo snage za trijumf protiv Splita.

Mesfin se u Interu vidi na dulji rok, a nakon pet mjeseci u Zaprešiću naglašava:

-Sviđa mi se ovdje. Lijepo je i u klubu i u gradu. No, još je važnije da je momčad dobra, o čemu govori i peto mjesto koje sada držimo.

Na već izlizano (vjerujemo ubuduće i nepotrebno) pitanje hoće li Inter ostati u Prvoj HNL, Khaled kratko odgovara:

-Naravno!

Zanimala nas je i usporedba Rijeke i Dinama, dva kandidata za naslov prvaka.

-Igrao samo protiv obje momčadi i mislim da je Rijeka bolja.

Khaled je ove sezone odigrao 11 prvenstvenih utakmica, šest je započeo, u pet je ušao s klupe. Ima i dva nastupa u Kupu. Kako sezona odmiče, sve je standardniji, bez obzira igrao na lijevoj ili desnoj strani. Kažu upućeniji da se odlično prilagodio momčadi i životu u Zaprešiću. Nema dvojbe, Inter je u Khaledu dobio igrača na kojem može graditi mnogo toga u budućnosti. On je Interov pun pogodak! (I. Pezelj)