BOD U IGRI S GORICOM

MAZALOVIĆ I MLINAR U LIDERSKIM ULOGAMA

Datum objave: 18.06.2019

Ovog ponedjeljka Interovi nogometaši započeli su s pripremama za novu sezonu. Odmor je trajao tri tjedna, a u na prvom treningu pojavila se bitno promijenjena momčad. U našem sastavu više nema Muhara, Brezovca, Kelave, Šimunca, Buljata, J. Čelikovića, Čuline, Kaluđerovića...

No, zato su tu sada desni bočni Marin Galić (došao iz Zrinjskog, BiH), lijevi bočni Stjepan Vego (GOŠK, BiH), stoper Milan Savić (Zemun, Srbija), vratar Žiga Frelih (Krško, Slovenija). Stiglo je i nekoliko igrača na probu, pa tek treba vidjeti hoće li se izboriti za ugovore.

Ipak, uz svo uvažavanje spomenutih akvizicija, u ovom trenutku najveću težinu imaju povratci Tomislava Mazalovića i Frane Mlinara. Osim što će našu veznu liniju učiniti vrlo konkurentnom, ova dva nogometaša bit će i predvodnici cijele momčadi. Mazalović je kapetan, a Mlinar njegov zamjenik. Treneru Samiru Toplaku nije dugo trebalo za ovu odluku, jer vrlo dobro zna kako Tomislav i Frano raspolažu igračkim i liderskim kvalitetama.

-Proljetos su mi najviše nedostajali igrači koji bi bili moja produžena ruka na terenu. Od Mazalovića i Mlinara očekujem upravo to – napomenuo je šef struke prije nego što je momke poveo na iscrpljujuć prvi trening.

Rekao je Toplak i sljedeće:

-Ovo je nova momčad i daleko smo od toga da bismo govorili hoće li biti bolja nego prošlosezonska. Moramo se dodatno ekipirati i dovesti još 4-5 igrača za prvu postavu. Dosad smo doveli ciljana pojačanja, ali i dalje smo tanki na krilima, nedostaju nam još špica, stoper...

Trener je naglasio kako će pripreme teći po ustaljenom ritmu, radit će se na tehnici i taktici, kondiciji, sve to s loptom. Inter će odigrati šest pripremnih utakmica, prve tri u Zaprešiću. U subotu 22. lipnja suparnik je Aluminij, zatim 26. lipnja u goste dolazi momčad Sindikata (igrači bez kluba), a 29. lipnja na rasporedu je ogled s mostarskim Zrinjskim. Svaki od tih ogleda započet će u 18 sati, a za preostale tri utakmice tek treba pronaći odgovarajuće protivnike. (I. Pezelj)