Inter Zaprešić

MAZALOVIĆ NAJAVLJUJE DINAMO

Datum objave: 16.09.2017

Iza Intera je neuspješno gostovanje kod Lokomotive, poraz 0:3, a pred njim domaća utakmica s Dinamom. Taj ogled na rasporedu je u subotu 16. rujna, s početkom u 19 sati. Razgovaramo s Tomislavom Mazalovićem, važnim igračem naše vezne linije. Mazalović je uoči utakmice s Lokomotivom imao teškoća s ozljedom, ali ipak je nastupio.

-Moje stanje je sve bolje, ostavio sam iza sebe stanku od dva tjedna, kaže Tomislav. –Igrao sam protiv Lokomotive i trebao bih biti sasvim spreman za dvoboj s Dinamom.

Kako gleda na dvoboj s Lokomotivom nakon nekoliko prospavanih noći?

-U prvom poluvremenu to je bilo 50-50. Znalo se da će biti važno tko će povesti, a mi smo na početku drugog dijela primili pogodak. Lokomotiva se tako našla u velikoj prednosti, zabila nam još dva gola i morali smo priznati poraz.

Kako Mazalović gleda na aktualnu Interovu momčad?

-Ona je sasvim različita u odnosu na proljeće. Praktično, tu smo samo Šarić, Komorski, Ottochian i ja. S Lokomotivom je zaigrala sasvim nova obrana, jer i Komorski se priključio nakon dugotrajne stanke. A na obrani se sve zasniva.

Očito, trebat će vremena kako bi se sve posložilo, no pred vratima je zaprešićki dvoboj s liderom Dinamom, nakon čega slijede tri ligaška gostovanja.

-Morat ćemo nekog što prije pobijediti, jer s dobrim rezultatom lakše se živi i radi. Ne smijemo dopustiti negativnu seriju. Po mom shvaćanju, u svakoj utakmici imamo šansu, kako protiv Dinama, tako i u gostima kod Cibalije, Hajduka i Slavena. Ključno je uvijek dati sve od sebe, na treninzima i utakmicama.

Malo opširnije o Dinamu...

-Lani su izgubili i prvenstvo i kup i sada su motivirani da to vrate. Ne igraju Europu i fokusirani su na domaća natjecanja. Ipak, mislim da Dinamo nije toliko bajan kao što to govori tablica. Bilo bi odlično kad bismo mi zabili prvi gol, u tom slučaju izgledi bi nam značajno porasli.

Koga Mazalović izdvaja iz Dinamove momčadi?

-Jako mi se sviđa Fiolić koji nema previše prilika za igru, ali najbolji je Soudani. Kad je motiviran, on je najbolji igrač cijele lige. (I. Pezelj)