Tomislav Mazalović, ključ na sredini terena

Datum objave: 11.07.2016

Prošle subote, prilikom Interove austrijske utakmice sa Stalom (0:0), kapetansku traku u sastavu Zaprešićana nosio je Tomislav Mazalović. Ovaj 26-godišnji Vinkovčanin tri je godine u Zaprešiću i nametnuo se kao ključan igrač na sredini terena. Na poziciji zadnjeg veznog kontinuirano nudi visoku razinu kvalitete.

-Drago mi je zbog trenerove odluke da mi povjeri kapetansku vrpcu, ali treba reći da protiv Stala nisu igrali Ivan Čovič i Ivan Čeliković, uslijed čega sam promoviran u kapetana, započeo je Mazalović.

I zbog liderskih osobina i zbog pozicije na travnjaku, Mazalović je jedan od predvodnika ove momčadi.

-Prošle sezone bio sam jedan od vođa na travnjaku. Sad očekujem da ću to biti u još većoj mjeri. Pridonosi tome i moje pozicija u momčadi, puno sam u kontaktu s loptom i igrom, sigurno je da ta činjenica ima utjecaja.

Mazalović je već starosjeditelj u Interu.

-Tri godine sam ovdje. Momčad se uvijek mijenjala, sad nam je otišlo četiri-pet igrača iz prve momčadi, ali došlo je dosta novih. Vjerujem da ćemo opet biti dobri te iz kola u kolo podizati razinu forme. Kako se novi igrači sve više budu uvodili u rad, napredovat će i momčad.

Ostanak u ligi je glavni cilj, no može li Inter opet biti u gornjoj polovici hrvatskih prvoligaša? Podsjećamo, prošle sezone osvojeno je peto mjesto.

-Vrlo je bitan start. Ako dobro krenemo, riješit ćemo se pritiska borbe za ostanak. U tom slučaju put bi nam bio znatno lakši.

U prvom kolu Inter gostuje u Koprivnici. Prošle sezone tamo su ubilježene dva uvjerljiva poraza (0:4, 1:4).

-Istina, to nam je specifično gostovanje. U gostima kod Slavena Belupa smo najlošije prolazili, gore nego u Rijeci, na Poljudu ili Maksimiru. No, Slaven smo zato dvaput pobijedili na našem terenu i vjerujem da će u petak u Koprivnici biti potpuno drukčije nego lani.

U drugom kolu Interu dolazi Osijek, zatim se ide u Mazalovićeve Vinkovce.

-U prva tri kola imamo dobre izglede za osvajanje bodova, bitno je samo da budemo pravi. Što se tiče Vinkovaca i Cibalije, pretprošle sezone tamo sam dvaput igrao za Inter. Prvu utakmicu smo lagano dobili, drugu izgubili iako nije trebalo biti tako. Mislim da smo osjetno kvalitetniji od Cibalije, no to treba pokazati na terenu, zaključio je Tomislav.  (I. Pezelj)