Inter Zaprešić

MATO GRGIĆ UOČI KOPRIVNICE

Datum objave: 13.10.2017

Mato Grgić došao je u Inter krajem kolovoza. Stigao je u Zaprešić stoper sa zavidnim iskustvom, iza njega su bile upečatljiva razdoblja u Hrvatskom dragovoljcu, Slavenu Belupu, na što je nadovezao staž u mađarskom MTK-u. Kako je došlo do toga da ovaj stabilni i pouzdani obrambeni igrač pojača našu momčad?

-Nakon četiri godine u Slavenu igrao sam dvije u Mađarskoj, započeo je Grgić. –Imao sam ugovor još godinu, no klub je ispao u 2. ligu, u kojoj Mađari ne prakticiraju igranje stranaca. Tada sam dobio ponudu Interova direktora Branka Laljka i odlučio sam doći u Zaprešić.

Mato je za Inter debitirao u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive, kasnije odigrao još tri ligaške utakmice.

-Trebat će još malo vremena da se sve to sasvim posloži, još to nije onako kako želim. Inter sada ima novu obranu, Dalić, Komorski, Mamić, Bosec, ja, potrebno je neko razdoblje da svi 'polovimo' navike novih suigrača. Uigravamo se u hodu, ali vjerujem da će sve biti dobro, da ćemo ostvarivati željene rezultate.

Potom je Grgić napomenuo:

-Pobjeda u Vinkovcima mnogo znači, osvojili smo bodove protiv izravnog suparnika. Napravili smo bodovnu razliku i sada je lakše igrati.

U nedjelju 15. listopada (15 sati) Inter gostuje u Koprivnici, Grgić dolazi u dobro poznat ambijent.

-Slaven igra čvrsto, tvrdo. Još kada sam ja bio tamo, uglavnom su bodovi osvajani na domaćem terenu. Nije u Slavenu ostalo puno mojih suigrača, tek Purić i vratar Marković, koji tada nije bio u prvom planu. Stoga momčad našeg domačina ne poznam naročito dobro, ali jasno mi je da je riječ o jakom suparniku. Teško zabijaju, ali teško i primaju golove.

Slaven ima dva boda više od Intera?

-Mislim da smo tu negdje, riječ je o podjednakim momčadima. Znam da Inter baš i ne prolazi dobro u Koprivnici, ali može se to promijeniti. Ja sam na tamošnje uvjete navikao, dobro se osjećam na tom stadionu i vjerujem u pozitivan rezultat, zaključio je vrijedni stoper. (I. Pezelj)