Inter Zaprešić

Marko Ćosić

Datum objave: 10.07.2017

Marko Ćosić, nekadašnji kapetan Intera, vratio se u Zaprešić. Ćosić je prošle sezone, kao posuđen igrač, nastupao za Hajduk. U Splitu je imao različitih razdoblja, od zapaženih igara i postignutih pogodaka, do onog promašenog jedanaesterca protiv Maccabija, kada se Splićani nisu uspjeli plasirati u skupine Europske lige. Naravno, Marko je stoper, obrambeni igrač, nije primarno zadužen za pogotke, ali baš su ti golovi i jedan promašen penal obilježili njegovu splistku godinu. No, najbolje da o tome razdoblju sam ponešto kaže:

-U Hajduku je bilo dobro, momčad je osvojila najviše bodova u posljednjih osam-devet sezona, priča Ćosić. -U početku sam dosta igrao, kasnije manje, iskusio sam Europu, prvenstvo, utakmice u Kupu. Sveukupno, odlično iskustvo.

U dodatku Marko naglašava:

-Kad se kao klinac počneš baviti nogometom, sanjaš o atmosferi koju sam na Poljudu doživljavao kao Hajdukov igrač. Odličan je osjećaj zaigrati pred 30 tisuća gledatelja, koliko ih je bilo na europskim utakmicama, ogledima protiv Dinama i Rijeke.

Lijepo, ali to je prošlost. Ćosić je opet u Interu, koliko dugo?

-Ne znam ni ja. Zasad sam tu, a ako dođe ponuda s kojom bismo svi bili zadovoljni, otišao bih. Ako ne – ostajem.

Marko opet radi pod vodstvom Samira Toplaka?

-Mislim da su mi ovo šeste pripreme s Toplakom i njegovim suradnicima. Trener u Zaprešiću radi dobar posao, da nije tako ne bi toliko dugo bio u Interu. Na pripremama kvalitetno  radimo, a sada su nam se približile i prvenstvene utakmice.

Inter otvara doma sa Cibalijom, izgleda dobro?

-Ma, sa svakim treba igrati po četiri utakmice. Istina je, bolje je na startu imati lakšeg suparnika, važno je u sezonu ući kako treba. Imamo dosta novih igrača, potrebna je dobra selekcija. No, to su trenerove odluke.

Što može Inter u novoj sezoni?

-Primarni cilj je ostanak, ali u svaku utakmicu ulaziš s pobjedničkom namjerom. Dinamo, Hajduk i Rijeka jesu iznad ostalih, ali ni njih nije nemoguće svladati.

Ćosić je izdanak Interove škole, proveo je kompletan omladinski staž u našem klubu.

-Uvijek ima talentiranih dječaka, ali na prvom mjestu mora biti škola. Tako je bilo u mom slučaju. Nogomet igram zato što ga volim i dokazao sam da se, uz malo sreće, ako se neke stvari poklope, može doći do statusa prvoligaškog igrača.

Tako, dakle, govori Ćosić. Svojedobno je bio jedna od najvažnijih Interovih karika, a ne treba sumnjati da je danas, s bogatim splitskim iskustvom, još bolji igrač. (I. Pezelj)