Inter Zaprešić

MAMIĆ: U PETAK POTVRDITI RIJEČKI BOD

Datum objave: 23.11.2017

Inter je bodom iz Rijeke potvrdio visoku razinu forme koja traje već gotovo dva mjeseca. Rezultat toga je peto mjesto u Hrvatski Telekom Prvoj ligi. Naša momčad funkcionira kvalitetno i skladno, a jedan od standardnih igrača u razigranom sastavu je Petar Mamić.

Riječ je o lijevom bočnom, igraču koji je prošao Dinamovu omladinsku školu, ali i sve mlađe uzraste hrvatske reprezentacije. Sada je i član nacionalne momčadi 'do 21'.. Mamić, koji je upisao asistenciju u Vinkovcima i pogodak u Puli, najprije nam je prokomentirao osvajanje boda na Rujevici:

-Igramo dobro, nismo poraženi od prethodne stanke u prvenstvu. Nadali smo se da ćemo u Rijeci izboriti pozitivan rezultat i uspjeli smo u tome. Svi smo dali sve od sebe za taj bod. Istina, Rijeka je u krizi, ali mi smo bili kvalitetni, igrali smo jedan za drugog, tako je bilo lakše obraniti našu mrežu.

Prije Intera Petar je bio u talijanskom Frosinoneu?

-Vidio sam da u Italiji neću dobiti pravu priliku, a meni je navažnije igrati u kontinuitetu. Trener Toplak me pozvao i ukazao mi priliku. Sada se u Interu mogu razvijati kao igrač. Znao sam da je Inter stabilan prvoligaš i sa svime sam u Zaprešiću zadovoljan.

Ovaj Zagrepčanin, spomenuli smo već, Dinamovo je dijete, a 2015. nastupao je za Lokomotivu. Kasnije je igrao za Dinamo 2 u Drugoj ligi, pa otišao u Italiju... Upravo je Lokomotiva sljedeći zaprešićki gost. U petak 24. studenoga (18 sati) na rasporedu je utakmica susjeda na tablici. Inter na petom mjestu ima 22 boda, slijedi Lokomotiva koja je prikupila 21...

-Nemam posebnu motivaciju zbog toga što sam svojedobno igrao za Lokomotivu. Utakmici ću pristupiti kao i svakoj drugoj. U rujnu sam debitirao za Inter upravo protiv sljedećeg suparnika, poraženi smo 0:3, ali sada je potpuno drukčija situacija. Značajno smo se podigli u odnosu na tu utakmicu u Kranjčevićevoj i želimo uzvratiti Lokomotivi. Samo uspjehom u petak možemo potvrditi ovaj bod iz Rijeke.

Vratili smo se za kraj mladoj reprezentaciji, koja nakon pet odigranih utakmica vodi u kvalifikacijskoj skupini.

-Važno mi je da sam član te selekcije, iako zasad nisam u prvih 11. U kvalifikacijama stojimo odlično, nedavno smo remizirali u Grčkoj, koja je na tablici odmah iza nas. No, mi imamo povoljniji raspored i vjerujem kako će mlada reprezentacija nakon dugo vremena ostvariti plasman na Europsko prvenstvo, zaključio je Mamić. (I. Pezelj)