varazdin_251019

BIT ĆE PRILIKA I KOD LOKOMOTIVE

Datum objave: 09.11.2019

Inter je u Maksimiru odigrao pristojnu defenzivnu utakmicu i pretrpio prihvatljiv (0:1) poraz od Dinama. Ukoliko, naravno, prihvatljivi porazi uopće postoje. Ipak, realnost kaže da se u bodovne kalkulacije teško mogu staviti očekivanja većeg ili manjeg ulova na terenu prvaka. Za bildanje bodovnog konta ipak su primjerenije neke druge utakmice, možda već ona sljedeća u Kranjčevićevoj.

Inter kod Lokomotive gostuje u subotu 9. studenoga, s početkom u 15 sati. Naša momčad trenutačno je na sedmom mjestu, kamo ju je katapultirala iznimno važna pobjeda u Varaždinu. No, koliko je to sedmo mjesto varljivo, govori podatak da po 11 bodova imaju još Slaven Belupo i Istra, dok je posljednjeplasirani Varaždin samo za bod lošiji...

Osim toga, Interov raspored prilično je zahtjevan. Nakon utakmice s Lokomotivom (i stanke zbog reprezentacije) u Zaprešić stiže Rijeka, potom se ide u Koprivnicu, da bi novi Interov gost bio Hajduk.

Sigurnih bodova tu nema, ali jasno je da će Samir Toplak napraviti plan i taktiku kako bi doskočio predstojećim suparnicima. Nema potrebe za defetizmom, to više što je Inter u proteklih mjesec dana značajno podigao razinu izvedbi, samim time i učinka. Ipak, u ovom trenutku fokus je na Lokomotivi, to više što nakon nje slijede dva tjedna bez borbi za bodove.

Lokomotiva je u kolovozu u Zaprešiću pobijedila 2:1. To je ona utakmica što je zbog nestanka struje igrana tijekom dva dana. Gosti su odnijeli tri boda, ali pamtimo i Interove propuštene prilike. Zašto ih onda ne bi bilo i u Kranjčevićevoj, ovaj put realiziranih?

Što bogatiji konto bude u ligaškoj utrci, to će se s više gušta moći u prosincu pristupiti i utakmici četvrtfinala Kupa s Osijekom. Inter je, podsjećamo, prošle sezone stigao do polufinala (Rijeka), a sada se opet otvara mogućnost za ulazak među četiri najbolja u tom natjecanju. No, o tome drugi put, sada je bitna samo Lokomotiva... (I. Pezelj)