Inter Zaprešić

Kup donio uspjeh, ali živi se od prvenstva

Datum objave: 22.09.2016

Iza Intera su dva gostovanja na kojima je ostvaren polovičan učinak. Minule subote Zaprešićani su u Puli odigrali prvenstvenu utakmicu u kojoj ih je Istra 1961 svladala rezultatom 4:1. Već u utorak naša momčad gostovala je u Bijelom Brdu i u utakmici Kupa svladala domaćeg trećeligaša BSK 3:2.
Jutro nakon povratka iz Slavonije, Interov trener Samir Toplak govorio je o učinjenom u protekle dvije utakmice. Toplak kaže:
-Uoči Pule, još od prijateljske utakmice u Kotoribi, imao sam naznake da bi s Istrom moglo loše završiti. Pokušao sam razdrmati momčad, ali ona moju namjeru nije primila. Imali smo u Puli loš pristup i dogodio nam se potop. Bez obzira na prilike koje smo stvorili pri rezultatskom zaostatku.
Nova utakmica brzo je došla i poraz je zamijenjen pobjedom. Puljić dvaput i Altiparmakovski zabili su za kup-pobjedu u Bijelom Brdu.
-U Kupu sam tražio samo jedno – prolaz. Trebala nam je rehabilitacija uoči prvenstvene utakmice sa Slavenom Belupom. U Bijelom Brdu odigrali smo specifičnu utakmicu kakve se često događaju u kupovima. Stvorili smo brdo prilika, ali nismo ih realizirali i stoga se morali čupati u zadnjim minutama. No, najbitnije – prošli smo.
U subotu 24. rujna (17 sati) Inter je domaćin Slavenu Belupu.
-Prvenstvo je prioritet, od njega se živi. Slaven ima dva boda više od nas, ali njemu 'gori' više nego nama. Koprivničani imaju četiri prvenstvena poraza za redom. No, svjestan sam da i mi imamo još dosta problema. Međutim, igramo doma, favoriti smo. Ova utakmica može nas vinuti i do petog mjesta. Vjerujem da ćemo biti pravi i zabilježiti pobjedu, zaključio je Toplak. (I. Pezelj)