Inter Zaprešić

Kolar: Pobijediti Cibaliju za velik iskorak

Datum objave: 05.10.2016

Vrijednim bodom s gostovanja u Osijeku (1:1), Inter je ispunio cilj koji je priželjkivan uoči puta u Slavoniju. Na stanku zbog nastupa reprezentacije, Zaprešićani su otišli pozicionirani na osmom mjestu Prve HNL. Imaju devet bodova, četiri više od Cibalije i pet od Splita. Sasvim ohrabrujuće.

Jedan od neupitnih Interovih prvotimaca jest Marko Kolar. Ljetos je došao iz Lokomotive, želeći u Zaprešiću napraviti daljnji iskorak u karijeri.

-U Interu mi se sve skupa sviđa, započeo je Kolar. –Došao sam ovdje standardno igrati i to mi se ostvaruje. Momčad i treneri su OK, ugodan je i cijeli ambijent u klubu.

Kako Marko gleda na momčadski učinak?

-Odvojili smo se od Cibalije i Splita, što je vrlo bitno. Osim toga, u sljedećem kolu dočekujemo upravo Cibaliju. Ako to dobijemo, a vjerujem da hoćemo, napravit ćemo velik iskorak prema ostanku u ligi. Pobjedom nad Vinkovčanima mnogo bismo napravili.

Koliko je Kolar zadovaljan vlastitim igrama?

-Još nema pogodaka, ali igrama sam zadovoljan. Naravno, čekam golove i sve sam im bliže. Protiv Splita mi je udarac zaustavljen na gol-crti, protiv Slavena Belupa sam pogodio vratnicu. Doći će i pogoci.

Marko je najčešće igrao u vrhu napada, ali trener Toplak ponekad ga koristi i kao desnu polušpicu. Kako surađuje s ostalim Interovim ofenzivcima?

-Suradnja je super. Na početku je trebalo nešto vremena da se uskladimo, vidimo kako se tko kreće, ali ide nam sve bolje.

Kolar je igrao i za mladu reprezentaciju. Nije pozvan za utakmicu sa Švedskom, ali vjeruje u momke.

-Imamo dobru momčad koja može pobijediti Švedsku. A ako se plasiramo na Europsko prvenstvo, nadam se da će se i za mene naći mjesto na popisu putnika, zaključio je Marko. (I. Pezelj)