Inter Zaprešić

Kapetan i trener o prvih sedam kola

Datum objave: 01.09.2016

Inter je remijem (0:0) na gostovanju kod Splita uspješno završio uvodni dio Prve HNL. Zaprešićani su uoči stanke zbog nastupa reprezentacije, u sedam kola osvojili šest bodova i nalaze se na šestom mjestu.

Podsjećamo na ostvarene rezultate: Slaven Belupo 0:2, Osijek 0:2, Cibalia 3:3, Rijeka 1:1, Dinamo 1:2, Lokomotiva 2:1 i Split 0:0. S Osijekom, Rijekom i Lokomotivom igralo se u Zaprešiću, s ostalima u gostima.

Kapetan Ivan Čović najprije je ponešto kazao o remiju sa Splitom:

-Cijelo smo se vrijeme u obrani dobro držali, nije nam Split napravio izrazite prilike. Uz više odlučnosti, pogotovo nakon što je domaćin ostao s igračem manje, mogli smo i do sva tri boda. No, i ovako je dobro. Dižemo se iz utakmice u utakmicu i nakon ove stanke bit ćemo sve bolji.

Koju bi ocjenu Čović dao svojoj momčadi za učinjeno u prvih sedam kola?

-Između tri i četiri. Mogli smo negdje uzeti još poneki bod, ali osvojili smo bod s Rijekom, remizirali u gostima s Cibalijom i Splitom, pobijedili Lokomotivu. Odlično smo se nosili i s Dinamom, momčadi koja će igrati Ligu prvaka. Ponavljam, dižemo se i, uz malo više samopouzdanja, sve će doći na svoje, zaključio je Čović.

Trener Toplak o učinjenom govori:

-Bilo bi dobro da imamo dva boda više, ali, s obzirom na sve probleme, mogu biti zadovoljan. Na tablici smo bolji od četiri momčadi, nismo zaostali, a sad je vrijeme da ustabilimo momčad.

S kojom utakmicom je Toplak najzadovolniji?

-Ni u jednoj nismo bili pravi tijekom svih 90 minuta. Bili smo jako dobri u prvom poluvremenu s Osijekom, u Koprivnici smo bili stabilni do isključenja Kolara, drugo poluvrijeme protiv Dinamom također je bilo dobro, kao i nastup u Splitu, gdje smo ipak bili nedovoljno opasni u igri prema naprijed. I protiv Lokomotive je bilo kvalitetnih razdoblja, naročito prvih 25 minuta. No, kažem, nema utakmice s kojom sam potpuno zadovoljan, imamo još puno prostora za popravak, naglasio je Toplak. (I. Pezelj)


Logo NK Inter-Zaprešić prezentacija.pdf