Inter Zaprešić

Josip Šoljić, Interova važna karika

Datum objave: 12.10.2016

Josip Šoljić čvrsta je karika Interove momčadi. Pouzdan borac, igrač sredine terena, kojeg Samir Toplak zna koristiti i na stoperskoj poziciji. Šoljić, iskusan 29-godišnjak, ugradio je doprinos u mnoge uspjehe zaprešićkog kluba. Zanimljivo, ljetos je nakratko napustio Inter, ali prelazak u Rumunjsku na kraju nije realiziran i Josip je opet tu, u Zaprešiću.

-Zahvalan sam klubu što me primio nazad i sad mi je cilj što više pomoći Interovim ciljevima, pričao nam je Šoljić u Celju, nakon lijepe pobjede (2:0) Zaprešićana nad slovenskim prvoligašem.

Josip je u ovom prvenstvu odigrao devet utakmica, sedam je započeo, a u dvije je ušao s klupe. Također, ima nastup i u Kupu. No, počinjao utakmice ili ulazio kasnije, Šoljićev je doprinos vidljiv. O perspektivi Zaprešićana kaže:

-Očekuje nas borba, ali imamo kvalitetu. Ostanak u Prvoj HNL ne bi trebao doći pod upitnik.

Sljedeći Interov suparnik je Cibalia koja u subotu 15. listopada stiže u Zaprešić.

-Rano je još da bi se pričalo o ključnim utakmicama, ali ova protiv Cibalije jako je važna. S pobjedom bismo se odvojili od Vinkovčana na sedam bodova i stekli potreban mir. U Vinkovcima smo vodili 3:2, imali dobru priliku za pobjedu, ali na kraju je završilo remijem. Sad je, vjerujem, na redu trijumf.

Inter je na osmom mjestu, ima devet bodova.

-Imamo prednost pred Cibalijom i Splitom, ali mogli smo još bolje. Eto, primjer je baš ta utakmica u Vinkovcima. Možemo žaliti za nekoliko bodova, ali idemo hrabro dalje, ostanak, ponavljam, neće biti upitan.

I za kraj, pitanje o poziciji na terenu. Zadnji vezni ili stoper?

-Nije mi problem igrati stopera, igrao sam to u mlađim kategorijama, kasnije i u nekim klubovima. Odrađivat ću sve što trener traži, imam dovoljno iskustva. Ali, pozicija zadnjeg veznog je moj forte, mislim da tu najviše mogu pomoći momčadi, zaključio je Josip. (I. Pezelj)