Inter Zaprešić

Jakov Puljić junak je pobjede nad Lokomotivom

Datum objave: 25.08.2016

Interov trener Samir Toplak silno je želio novi dolazak Jakova Puljića u redove Zaprešićana. Podsjećamo, Jakov je proljetos bio u Interu na posudbi, a nakon završetka prošle sezone vratio se u Lokomotivu. No, ubrzo je Puljić opet došao u Zaprešić, ovaj put u potpunosti kao igrač našeg kluba.

Toplak je tada kazao kako od Jakova očekuje da postane vođa Interove igre. To se vrlo brzo počelo ostvarivati, Puljić je danas ne samo glavni igrač Zaprešićana, već je, prema bodovima u Sportskim novostima, trenutačno vodeći igrač cijele Prve HNL. Jakov je postigao četiri pogotka, više od njega (šest) dao je samo Rijekin napadač Roman Bezjak.

Prošle nedjelje Puljić je u punoj mjeri pokazao što znači Interu. Zaprešićani su svladali Lokomotivu 2:1, a Jakov je postigao oba pogotka za Žute. Oba su bila iz daljine, prvi desnom, drugi lijevom nogom.

Na početku razgovora Puljić kaže:

-Najprije bih čestitao suigračima koji su ostavili srce na terenu. Svi smo živjeli za tu pobjedu, skupili glave i pri rezultatu 1:1 kvalitetno reagirali. Pobjeda nad Lokomotivom će nas jako podići.

Bio je to prvi Interov trijumf u novom prvenstvu. Zaprešićani nakon šest kola imaju pet bodova i drže šesto mjesto. Puljić je u tih pet bodova ugradio četiri pogotka, od toga tri svojim bivšim klubovima Cibaliji i Lokomotivi.

-Drago mi je zbog toga, ali ne želim bilo što nekorektno kazati protiv Cibalije i Lokomotive. Za mene je najvažnije da postižem golove i pomažem Interu, manje je pritom bitno kome ću zatresti mrežu.

Oba pogotka Lokomotivi bila su efektna, no koji je Jakovu draži?

-Ne mogu se lako odlučiti, oba su lijepa i draga. Moda je drugi ipak bio malo zahtjevniji.

Već smo spomenuli, više pogodaka od Puljića ima samo Bezjak.

-Ne zamaram se tablicom strijelaca, ovdje sam da pomognem svojoj momčadi. Svi zajedno želimo ostvariti glavni cilj – ostanak u ligi.

U petak 26. kolovoza, s početkom u 20 sati, Inter gostuje kod Splita.

-Idemo tamo po pozitivan rezultat, želimo nastaviti niz uspješnih nastupa. Najvažnije je ne gubiti utakmice, ali mislim kako smo zreli za novu pobjedu. Na taj bismo način Split ostavili na značajnoj bodovnoj razlici iza nas, zaključio je Puljić. (I. Pezelj)


Logo NK Inter-Zaprešić prezentacija.pdf