Inter Zaprešić

JAKOV PULJIĆ – AUTOR BRILJANTNIH GOLOVA

Datum objave: 08.12.2016

Jakov Puljić i Rijekin Alexander Gorgon najbolji su strijelci Prve HNL nakon što je odigrano pola prvenstva. Zabili su po osam golova, a Inter se opet može pohvaliti ponajboljim topnikom u Hrvatskoj. Prošle sezone to je bio Ilija Nestorovski, Puljić je nastavio njegovim putem.

Jakov je prošlog proljeća bio u Interu na posudbi, da bi ljetos potpuno preselio iz Lokomotive u Zaprešić. Trener Samir Toplak u njemu je vidio lidera momčadi i u potpunosti pogodio. Puljić je iskazao klasu, vrhunsko majstorstvo, njegovi udarci iz daljine i majstorski pogoci ostavljaju promatrače bez daha. Čak i u slučajevima kada lopte pogađaju vratnice (Cibalia, Rijeka, Dinamo) Jakovljevi udarci izazivaju samo – divljenje i komplimente.

Istri 1961 Puljić je zabio dva gola. Prvi je bio briljantan, savršena parabola s dvadesetak metara, drugi glavom, kao dokaz da može zabijati i na taj način. Puljićev učinak ove sezone potvrda je činjenice kako igrači dolaskom u Inter mogu očekivati značajan napredak u formi i karijeri. Toplak i njegov stručni stožer jamče kvalitetan rad i velik progres u opusu svakog pojedinca.

Jakov na početku kaže:

-Zadovoljan sam zbog novih pogodaka. Imao sam malu pauzu, pet utakmica nisam zabio, ali opet se otvorilo. Drago mi je zbog sebe i momčadi. Da nije učinka cijele ekipe, ne bi bilo ni mojih golova.

Još da je neka od onih vratnica bila pogodak?

-Pokušavao sam, nije uvijek išlo, ali dobro je i ovako. Veliko mi je priznanje što sam na vrhu liste strijelaca. Došao sam iz Lokomotive, bilo je teško izaći iz sjene, no u Interu sam napravio velik iskorak.

Osim osam pogodaka u prvenstvu, tu su i dva u Kupu. Zasad ukupno deset. Vrlo značajno za učinak cijele momčadi.

-Žao mi je zbog toga što nismo pobijedli Istru, imali smo dva vodstva. No, pad koncentracije, trenutak u kojem nismo izbili loptu koju smo trebali izbiti, odnio nam je dva boda. Ipak, nije tragedija, i dalje ciljamo peto mjesto.

U petak 9. prosinca slijedi gostovanje kod Slavena Belupa?

-U Koprivnici u pravilo loše prolazimo, čak i kad igramo dobro. Pokušat ćemo prekinuti neugodan niz, vjerujem da nećemo izgubiti. A ako se ukaže prilika za pobjedu – želimo je iskoristiti, zaključio je Puljić.  (I. Pezelj)