Inter Zaprešić

IVAN GROZDEK ZASLUŽIO REPREZENTACIJU

Datum objave: 23.04.2018

Nedavno je hrvatska reprezentacija 'do 16' nastupila na turniru u Zenici, te u konkurenciji Bosne i Hercegovine, Makedonije i Azerbajdžana osvojila prvo mjesto. Selekciju je vodio izbornik Petar Krpan, a doprinos u uspjeh ugradio je i Interov kadet Ivan Grozdek.

Ugodna je činjenica da naš klub ima reprezentativca i u tom uzrastu. Ivan je, kažu upućeni, sasvim zaslužio odjenuti dres nacionalne momčadi. Grozdek je rođen 4. siječnja 2002., domaći je dečko iz Zaprešića, a nogometom se počeo baviti s pet godina. Od prvoga je dana član našega kluba. Ivan kaže:

-Uglavnom sam igrao na poziciji zadnjeg veznog, iako me sada postavljaju i na stopersko mjesto. Ipak, radije igram u veznom redu, a najviše mi se sviđa kako na toj poziciji djeluje Sergio Busquets iz Barcelone.

Grozdekova nadarenost, spojena s vrijednim radom, dugoročno usmjerava ovog mladića na bavljenje nogometom.

-Želim biti nogometni profesionalac. Za taj cilj se trudim i radim, a ovaj poziv u reprezentaciju poslužit će mi kao dodatni motiv.

Interovi kadeti dobro stoje u Prvoj HNL, smješteni su u gornjem domu.

-Sezona je dobra. Odlično smo krenuli, kasnije imali nekoliko kikseva protiv nižeplasiranih momčadi, ali ukupno gledajući možemo biti zadovoljni. Očekujem da ćemo se do kraja sezone dodatno podići – kazuje Grozdek.

Razgovarali smo i s Tomislavom Cerajom, Grozdekovim trenerom u kadetima. Ceraj naglašava:

-Ivan je jako karakteran igrač, želi učiti, raditi i napredovati. Fizički je odličan, igra inteligentno, jak je u skoku. Zapravo, teško mu je, kada se gleda njegov uzrast, naći manu. Trebao bi, recimo, popraviti igru lijevom nogom. Sada ga najčešće postavljam na stopera, iako mu je i iskustvo igranja na zadnjem veznom dragocjeno.

Toliko za ovaj put o Ivanu, pozorno ćemo pratiti njegov razvoj... (I. Pezelj)