Inter Zaprešić

IVAN MAMUT, INTEROV GOLGETER BUDUĆNOSTI

Datum objave: 06.02.2017

Ivan Mamut prošlog je ljeta stigao u Zaprešić. Došao je iz Hajduka, nedugo nakon 19. rođendana. Znalo se da je nadaren napadač, već tada se pričalo kako ima izvrsnu lijevu nogu, a visina je u prvim kontaktima dala naslutiti kako je odličan i u skok igri.

Danas, nakon nešto više od pola godine, Ivan Zaprešićanima više nije nepoznanica. Momak je odlično koristio prilike koje mu je ukazivao trener Samir Toplak. U prijateljskim utakmicama postigao je 17 pogodaka, iskazavši izrazit smisao za realizaciju. Ako nas pitate, najupečatljiviji je bio gol Mariboru, kada je Mamut fenomenalnim udarcem glavom zakucao loptu u mrežu i donio pobjedu na terenu ponajboljeg slovenskog kluba.

U prvenstvu je igrao manje, zaigrao je na deset utakmica, većinom ulazivši s klupe. Ima dvije asistencije, Puljiću petom protiv Cibalije, te Filipoviću protiv Osijeka. Još nije zabio u HNL, ali ne treba brinuti. Kako će Ivanova minutaža rasti, bit će i golova.

Trenutačno nije u punom pogonu, peta desne noge muči ga već dva tjedna.

-Dogodio mi se peh, i to u najvažnijem dijelu priprema, kaže Ivan. –No, počeo sam lagano trčati i nadam se kako ću što prije u puni trening.

Kako danas gleda na prošlo ljeto i dolazak u Inter?

-Odličan potez! Iako sam došao iz jednog od najvećih hrvatskih klubova, Hajduka, nisam pogriješio. Nije bilo lako donijeti takvu odluku, ali dobro sam razmislio i shvatio da je dolazak u Zaprešić najbolji za moju karijeru.

Na prijateljskim utakmicama nemilice trpa golove u suparničke mreže.

-Dobro mi ide na prijateljskim ogledima, nadam se da će mi se otvoriti i u prvenstvu. Nisam očekivao da ću prošle jeseni toliko igrati, ali trener mi je ukazao povjerenje. To želim iskoristiti na najbolji način, za sebe, ali prije svega za momčad.

Iza Intera je dobra polusezona, kako će biti u nastavku?

-Jesenas smo ispunili cilj, iako smo mogli imati i poneki bod više. Na proljeće bismo trebali biti još bolji, igrati rasterećenije. Vjerujem da ćemo krenuti dobro i već u Vinkovcima upisati pobjedu.

Za kraj, Ivanu smo postavili pitanje o nogometnom uzoru. Odgovor je bio kratak i jasan:

-Zlatan Ibrahimović! (I. Pezelj)