Inter Zaprešić

Ivan Čović, kapetan sigurne plovidbe

Datum objave: 21.07.2016

Interov vratar Ivan Čović jedan je od najvažnijih ljudi trenera Samira Toplaka. Kapetan, lider, sigurna utvrda pred mrežom Zaprešićana. Rođen je 1990., ima dovoljno kvalitete i iskustva, ali najbolje vratarske godine tek su pred njim.

Inter je u prvom kolu novog prvenstva poražen (0:2) u Koprivnici. Čović o toj utakmici sa Slavenom Belupom kaže:

-Išli smo s namjerom da uzmemo bod ili, ukaže li se prilika, sva tri. Imali smo dosta problema, Ottochian nije prošao cijele pripreme, nedostajao je Čeliković, Altiparmakovski nam se priključio četiri dana prije utakmice, Danoski je stigao tek nešto ranije od njega. Sve je to utjecalo, nismo još dovoljno uigrani.

O igri u Koprivnici kapetan govori:

-Prema naprijed nismo odigrali naročito, ali defenzivno smo bili dobri, tim segmentom možemo biti zadovoljni. Slaven nam nije napravio šansu, sve je išlo prema konačnih 0:0. A onda je krenuo cirkus...

Naravno, riječ je o crvenom kartonu Kolaru, nešto kasnije isključen je i Mesfin, pa je Inter s dva igrača manje primio dva pogotka.

-Kolar je sucu uputio ružne riječi, ali prije toga na njemu nije dosuđen evidentan prekršaj. Baš me zanima bi li u takvoj situaciji, primjerice, Dinamov igrač dobio crveni karton. Nikoga ne prozivam, ali nemaju igrači svih klubova isti tretman. Koliko bi crvenih kartona bilo na svakoj utakmici, kada bi se tako posezalo za isključenjima. Uostalom, naglašavam, da je na Kolaru dosuđen prekršaj do svega ne bi ni došlo.

Nije bilo lako s devetoricom?

-Da nismo primili taj prvi gol iz prekida, ne bi nas Slaven probio, i s devetoricom bismo se obranili. Odlično smo se branili cijelu utakmicu, a nakon primljenog pogotka morali smo se otvoriti, uslijed česga smo primili i drugi.

Kako bilo, Koprivnica je arhivirana. U subotu 23. srpnja u Zaprešić dolazi Osijek.

-Osječani su u usponu. Iako u Puli nisu odigrali ništa ekstra, pobijedili su. Imala je i Istra prilika, ali Osijekov vratar odlično je branio. Morat ćemo igrati bez Kolara, ali nadam se da će se vratiti Čeliković.

Interova momčad doživjela je velike promjene u odnosu na prošlu sezonu.

-Momčad nam je bila dvije godine na okupu. Odlično smo se znali, kad bi netko namignuo, znali bismo što treba odigrati. Sad nam je otišlo mnogo igrača, šest-sedam, i teško je sve to kompenzirati u mjesec dana. Ali, kako sezona bude odmicala bit ćemo sve bolji. Još ako nam dođu jedno ili dva pojačanja, opet će biti dobro.

Kako Ivan gleda na cijelu HNL?

-Liga bi se opet mogla radijeliti. Imate Dinamo i Rijeku, pa Hajduk i Lokomotivu, dok je ostatak klubova izjednačen i sve je moguće. Lani su nas otpisivali, a mi smo završili na petom mjestu. Ne želim nikog otpisati, ali vjerujem kako Inter neće imati problema s ostankom u ligi. Svako će gostovanje biti teško, no u Zaprešiću će mnogi 'polomiti zube', baš kao i prošle godine, zaključio je Interov kapetan. (I. Pezelj).


Tekst godišnje karte 19-07-16.pdf